Plan de afaceri Symbol Tour

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1) SINTEZA
1.1. Conceptul afacerii
1.2. Situatia curenta
1.3. Factorii cheie de succes
1.4. Situatile/nevoile financiare
2) MISIUNEA
2.1. Declaratia misiunii
2.2. Bariere
3) ANALIZA PIETEI
3.1. Piata in ansamblu
3.2. Schimbarile pietei
3.3. Segmentele pietei
3.4. Piata tinta
3.5. Caracteristicile clientilor
3.6. Nevoile clientilor
3.7. Deciziile de cumparare ale clientilor
4) ANALIZA CONCURENTEI
4.1. Privire de ansamblu asupra domeniului
4.2. Natura concurentei
4.3. Schimbarile domeniului
4.4. Concurentii principali
4.5. Produse/servicii concurente
4.6. Oportunitati
4.7. Amenintari si riscuri
5) STRATEGIA
5.1. Competentele cheie ale concurentei
5.2. Slabiciunile cheie ale concurentei
5.3. Strategia
5.4. Implementarea strategiei
6) PRODUSE/SERVICII
6.1. Descrierea produselor/serviciilor
6.2. Pozitionarea produselor/serviciilor
6.3. Evaluarea concurentei
6.4. Produse/servicii noi
7) VANZARI &MARKETING
7.1. Strategia de marketing
7.2. Tacticile vanzarii
7.3. Reclama
7.4. Promovari/stimulente
7.5. Publicitate
7.6. Expozitii/targuri comerciale
8) Operatii
8.1. Personalul cheie
8.2. Structura organizationala
8.3. Planul resurselor umane
8.4. Livrarea produsului/serviciului
8.5. Service/suport suport pentru client
8.6. Facilitati
9) FINANTE
9.1. Previziuni financiare
9.2. Ipoteze si comentarii
9.3. Fixarea ipotezelor
9.4. Conceperea bilantului de pornire
9.5. Completarea bilantului de pornire
9.6. Proiectarea profilului/pierderilor
9.7. Completarea proiectarii profitului/pierderilor
9.8. Proiectarea cash-flow-ului
9.9. completarea proiectarii cash-flow-ului
9.10. Proiectarea bilantului
9.11. Completarea bilantului
9.12. revizuire
9.13. indicatori cheie (key ratios) si analiza
9.14. completarea indicatorilor cheie si analizei
10) CONCLUZII
10.1 Rezultate

Extras din proiect:

Factorii economici exteriori au facut ca in ultimii zece ani piata romaneasca a turismului sa se caracterizeze printr-o mare recesiune, fapt relevat si de ultimele sondaje de opinie in randul populatiei. Incepand cu anul 1989 turismul romanesc a suferit numeroase schimbari, astfel ca incepand cu acest an hotelurile au inceput sa fie din ce in ce mai putin populate, iar lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost. La aceasta a contribuit scaderea nivelului de trai si al puterii de cumparare a celor mai multi romani.

In urmatorii cativa ani in care indicatorii economici au continuat sa scada si oamenii de rand sa o duca din ce in ce mai greu, a aparut totusi o clasa de mici intreprinzatori care prin desfasurarea unor activitati economice au inceput sa inregistreze profit, si deci sa-si permita un concediu de odihna intr-o statiune. Cum Romania iesise de curand de sub un regim totalitar a existat dorinta de a "iesi afara", prin afara intelegand tarile din apropiere (Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria), in afara de acest aspect a mai existat si o tendinta de continua scadere a numarului de turisti autohtoni din statiunile romane.

In aceste conditii turismul nu a mai adus profit fiind la un pas de a deveni o gaura neagra a bugetului. Statul care inca mai detinea majoritatea in consiliile de administratie a diverselor societati de turism nu a avut bani sa mai investeasca in modernizarea si intretinerea hotelurilor, vilelor si a statiunilor in general, astfel incat totul a intrat in stare de conservare si de cele mai multe ori conservarea a insemnat distrugere. Ca urmare lucrurile au mers din ce in ce mai prost si aproape nici un strain nu mai era atras de statiunile tarii, iar lucru cel mai grav era ca turistii romanii care de la an la an erau mai putini la numar, nu puteau sa-si mai permita un concediu.

Odata cu privatizarea statiunilor si concesionarea hotelurilor, lucrurile au inceput sa se schimbe in mai bine, dar standardele "noastre" erau net inferioare in comparatie cu cele internationale. Totusi lumea continua sa mearga vara la mare hotelurile functionand la capacitate de peste 40% (vezi graficul 1)

Dupa 1992 pentru turismul national in formula sa clasica a aparut un mare competitor, agroturismul. Familiile de tarani care doreau un venit suplimentar s-au organizat intr-o asociatie care sa-i reprezinte si sa le asigure un venit mai mare. Turistii au fost deosebit de receptivi la aceasta noua oportunitate pentru ca le raspundea exact nevoilor; era o forma organizata de turism, cu o larga acoperire si cel mai important la preturi nu deloc piperate. Astfel pe langa deschiderea granitelor, care i-a atras pe cei mai instariti dintre romani, cei mai nevoiasi aveau acum o alternativa. Fosta retea nationala de turism ce detinea monopolul a intrat intr-o mare criza, pentru ca acum existau alternative. Cu exceptia hotelurilor de la mare, nimeni nu mai era incantat de a petrece o vacanta intr-o statiune la hotel.

In aceste conditii a fost necesara privatizarea sau concesionarea spatiilor de cazare sau a unor statiuni intregi pentru a putea salva situatia, numai ca in cele mai multe cazuri cei care au cumparat aceste "perle ale turismului" au asteptat profitul fara a investi nimic in afara de suma initiala. Abia in ultimii doi ani hotelurile si vilele au fost reconditionate sau imbunatatite astfel incat sa ajunga la standardele Romaniei din 1989, care oricum erau inferioare celor vest europene sau chiar central europene.

Apreciem ca momentul scoaterii Romaniei de pe lista tarilor ce au nevoie de viza pentru spatiul Shengen, va marca in doua feluri turismul national. In primul rand pe termen scurt se va constata o crestere (de pana la 5 %) in randul turistilor care vor prefera strainatatea, iar in al doilea rand, pe termen lung, odata cu intrarea in UE, va creste numarul turistilor straini.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri Symbol Tour.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 719 cuvinte
Nr caractere:
18 480 caractere
Marime:
28.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
firma, afacere, resurse, capital
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!