Organizarea și conducerea contabilității unei firme

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Motivul principal pentru care am ales societatea S.C. REGLOS S.R.L., Pascani pentru studiu in cazul atestatului, a fost faptul ca societatea acopera o plaja mare de servicii, are o contabilitate complexa, va derula proiecte de investitii pentru colectarea si gestionarea corespunzatoare a deseurilor menajere, avand in vedere cerintele europene de protejare si conservare a biodiversitatii mediului inconjurator.

Contabilitatea societatii este bine organizata si produce informatiile necesate diferitilor utilizatori, printre care amintim investitorii, angajatii, creditorii financiari, furnizorii si creditorii comerciali, clientii, guvernul si institutiile sale si nu in ultimul rand intreg publicul datorita specificului serviciilor furnizate.

Procedeele specifice ale contabilitatii (bilantul, contul si balantele de verificare) si procedeele comune ale disciplinelor economice (documentarea, evaluarea si inventarierea), sunt folosite la nivelul societatii astfel incat sa fie respectate principiile contabilitatii.

Din operatiunile prezentate se poate observa ca societatea foloseste costul istoric, respectand astfel principiul costului istoric. In acelasi timp, din tranzactiile prezentate, se poate deduce ca societatea are activitati profitabile, nefiindu-i periclitata existenta, respectandu-se asfel un alt principiu, cel al continuitatii activitatii, inspirand astfel incredere investitorilor, creditorilor si clientilor.

Economia de piata presupune o competitie permanenta cu concurenta, riscul fiind prezent pretutindeni. Crizele economice pe care le traverseaza lumea periodic sunt generate uneori si de o informare insuficienta, inexacta, deformata, uneori o informatie nereala fiind mai periculoasa decat lipsa de informare. De aceea este necesara o buna organizare a contabilitatii fiecarei entitati economice, care sa consemneze, sa cunatifice, sa prelucreze si sa comunice corect informatiile astfel incat deciziile managementului sa aiba in permanenta un fundament real si solid. Prin cinste si corectitudine se vor putea depasi sau chiar evita evenimente economice nedorite.

Bibliografie:

Horomnea Emil - coordonator, Tabara Neculai, Budugan Dorina, Georgescu Iuliana, Betianu Leontina, Bazele contabilitatii. Concepte, modele, aplicatii, Editura Sedcom Libris, Iasi, 2007

Mardiros Daniela-Neonila, Scortescu Florin Ioan, Contabilitate Publica, Editura Ion Ionescu De La Brad, Iasi, 2007

Tabara Neculai, Contabilitate Nationala, Editura TipoMoldova, Iasi, 2008

Legea nr. 101 din 25 aprilie 2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor

Legea nr. 92 din 10 aprilie 2007 a serviciilor de transport public local

Legea nr. 82 din 24 decembrie 1991 a contabilitatii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea si conducerea contabilitatii unei firme.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 487 cuvinte
Nr caractere:
20 095 caractere
Marime:
116.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!