Noțiuni Introductive Definiții Concepții asupra Societăților Comerciale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I.1 Notiuni introductive, definitii, conceptii asupra societatilor comerciale

Societatile comerciale au fost si sunt in prezent cel mai adecvat instrument juridic de drenare a energiilor umane si financiare pentru realizarea unor scopuri sociale, ca si pentru satisfacerea unor interese personale ale inteprinzatorilor, ele contribuind la dezvoltarea comunicatiilor care au permis extinderea pietelor cu toate consecintele benefice asupra civilizatiei moderne.

Societatile comerciale reprezinta subiecte colective de drept comercial, persoane juridice infiintate in vederea desfasurarii unei activitati aducatoare de profit. In dreptul roman, legea cadru pentru activitatea societatilor comerciale este Legea nr. 31/1990, modificata in numeroase randuri, republicata in 1998 si in 2004 (inclusiv prin Legea nr. 441 din 2006, prin care s-a dispus o noua republicare).

Dreptul comercial roman reglementeaza cinci tipuri de societati comerciale, intre care membrii fondatori pot sa aleaga forma care le satisface cel mai bine interesele financiare si de derulare a afacerii.

In cadrul Legii Societatilor Comerciale (31/1990), Titlul I Dispozitii generale, Articolul 2 este prevazut faptul ca societatile comerciale pot constitui in una dintre urmatoarele forme: societate in nume colectiv (SNC); societate in comandita simpla (SCS); societate pe actiuni (SA); societate in comandita pe actiuni (SCA) si societate cu raspundere limitata (SRL).

Stanciu Carpenaru defineste societatea in lucrarea sa ,,Drept comercial roman" ca fiind ,,un contract in temeiul caruia doua sau mai multe persoane se inteleg sa puna in comun anumite bunuri pentru a desfasura impreuna o anumita activitate, in vederea realizarii si impartirii beneficiilor care vor rezulta."

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Notiuni Introductive Definitii Conceptii asupra Societatilor Comerciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 412 cuvinte
Nr caractere:
24 635 caractere
Marime:
25.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
societate, juridic
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Haliga cristi
Sus!