Inventarierea mărfurilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Chiar daca toate privirile se indreapta catre TVA-ul la incasare, nu trebuie omise procedurile de sfarsit de an. Si cea mai importanta dintre ele, pentru o firma care are activitate, este Inventarierea patrimoniului.

Si pentru a desfasura inventarierea conform cu normele legale, ar trebui sa stiti care sunt legile care obliga firmele ca cel putin o data pe an sa faca inventarierea bunurilor patrimoniale, care este scopul inventarierii, cine raspunde de efectuarea ei, cum este aleasa comisia de inventariere, stabilirea modului de inventariere, obligatiile comisiei de inventariere, ale gestionarului si ale Administratorului de firma.

Trebuie sa stiti ce bunuri patrimoniale sunt supuse inventarierii si cum trebuie sa se desfasoare efectiv o inventariere in functie de bunurile inventariate: imobilizari, stocuri, creante si datorii, disponibilitati financiare, bunuri depreciate, inutilizabile sau deteriorate, fara miscare ori greu vandabile, comenzi in curs, abandonate sau sistate, creante si obligatii incerte ori in litigiu.

Totodata, va oferim si informatii privind documentatia intocmita cu ocazia inventarierii cat si informatii despre procedurile post inventariere: cum se procedeaza in cazul lipsurilor din gestiune, a plusurilor de gestiune, ce se face daca lipsurile sunt sau nu imputabile si cui anume etc.

Cadrul legal privind inventarierea

Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Ordinul ministrului finantelor publice nr.3055/2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile, conforme cu directivele europene, cu modificarile si completarile ulterioare;

Ordinul ministrului finantelor publice nr.2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.

Procesul de inventariere marfuri este unul complex care are repercursiuni asupra intregului stoc din depozit, dispunerii acestuia in locatiile de depozitare, loturi si BBD-uri. Din acest motiv procesul de inventariere trebuie sa fie unul simplu de folosit pentru a nu genera erori de numarare.

Organizarea inventarierii

Inventarierea are ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii precum si a bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu de fiecare unitate, apartinand altor persoane juridice sau fizice. Unitatea patrimoniala are obligatia sa efectueze inventarierea cel putin o data in cursul exercitiului financiar pe parcursul functionarii ei, ori de cate ori este nevoie si, in mod obligatoriu, cu ocazia incheierii exercitiului financiar, inainte de intocmirea situatiilor financiare anuale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inventarierea Marfurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
2 766 cuvinte
Nr caractere:
17 903 caractere
Marime:
1.23MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
marfuri, contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!