Implicațiile Abordării Standardelor Internaționale de Raportare Financiară asupra Contabilității din România

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Am ales ca tema a proiectului " Implicatiile adoptarii Standardelor Internationale de Raportare Financiara IAS/IFRS asupra contabilitatii din Romania" deoarece am gasit-o interesanta intrucat este importanta armonizarea contabilitatii din Romania cu cea a altor state deoarece in acest mod societatile vor adopta un limbaj global de raportare financiara care le va permite sa fie percepute corect, indiferent de originea utilizatorilor.

Comunicarea intr-un limbaj unic asigura un nivel mai mare de incredere si duce la cresterea posibilitatilor de acces la piata de capital.

La ora actuala Romania se afla in fata unor procese economice , politice , sociale , culturale ireversibile si de mare interes pentru contabilitate : cresterea numarului si puterii companiilor transnationale ; globalizarea economiilor , cu predilectie a pietelor financiare; cresterea capitalizarii bursiere si dezvoltarea si aparitia de noi produse financiare.

In aceste conditii , productia si comunicarea unor informatii financiare relevante, credibile , comparabile care sa utilizeze un limbaj contabil comun in masura sa asigure

comunicarea intre toate categoriile de utilizatori de informatii sunt vitale mediului de afaceri.

Unica solutie pentru realizarea acestor cerinte este armonizarea/ covergenta/ conformitatea contabilitatii romanesti cu prevederile aquis-ului comunitar si , implicit , aplicarea efectiva a Standardelor Internationale de Raportare Financiara IAS/IFRS.

CAPITOLUL 1

NORMELE IFRS

Normele IFRS au atins un grad de recunoastere universala , astfel ca , in anul

2005 , aceste norme se aplica in mai mult de 90 de tari In multe dintre acestea , bursele de valori mobiliare sau legislatiile nationale permit companiilor straine care sunt listate sa

prezinte situatii financiare intocmite conform IFRS Cele mai importante exemple in

acest sens sunt : Australia , Germania si Marea Britanie Incepand cu 1 ianuarie 2005, toate companiile listate din Uniunea Europeana sunt obligate sa foloseasca IFRS la intocmirea situatiilor financiare La aceeasi data , Australia va adopta IFRS ca standarde nationale de contabilitate , iar Noua Zeelanda va face acelasi lucru incepand cu anul 2007.

Bibliografie:

Adrian Dutescu , ,,Ghid pentru intelegerea si aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate" , Editura CECCAR , 2001 .

Feleaga N.,Malciu L. , "Politici si optiuni contabile" ( Fair Accounting versus Bad Accounting ) , Ed. Economica , Bucuresti , 2003 .

OMF 94 / 2001 .

OMFP 3055 / 2009 "Reglementari contabile conforme cu directivele europene" , MO nr. 766 bis / 200 .

Standarde Internationale de Contabilitate 2002 .

Standarde Internationale de Raportare Financiara IFRS, 2005, Ed. Ceccar.

Standardele Internationale de Raportare Financiara IFRS, 2006, Ed. Ceccar .

Victoria Bogdan , Standardele Internationale de Raportare Financiara in contextul procesului de amortizare contabila internationala - suport de curs .

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Implicatiile Abordarii Standardelor Internationale de Raportare Financiara asupra Contabilitatii din Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
4 535 cuvinte
Nr caractere:
25 902 caractere
Marime:
35.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
romania, standarde, societate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!