Formatul și conținutul situațiilor financiare anuale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Utilizatorii situatiilor financiare intocmite potrivit prezentelor reglementari includ investirorii actuali si potentiali, personalul angajat, creditorii, furnizorii, clientii, institutiile statului si alte autoritati, precum si publicul. Acestia utilizeaza situtiile financiare pentru a-si satisface o parte din necesatatiile lor de infoematii. In functie de partile interesate, necesitatiile de informatii pot include urmatoarele:

a) Investitorii. Ofertantii de capital purtator de risc si consultantii lor sunt preocupati de riscul inerent tranzactiilor si de rentabilitatea investitiilor lor. Ei au nevoie de informatii pectru a decide daca ar trebui sa cumpere, sa pastreze sau sa vanda instrumente de capital. Actionarii sunt interesati si de informatiile care le permit sa evalueze capacitatea entitatii de a plati dividende.

b) Angajatii. Personalul angajat si grupurile sale reprezentative sunt interesati de informatii privind stabilitatea si profitabilitatea angajatorilor lor. Acestia sunt interesati si de informatii care le permit sa evalueze capacitatea entitatii de a oferi remuneratii, pensii si alte beneficii de pensionare, precum si oportunitati profesionale.

c) Ceditorii. Creditorii sunt interesati de informatii care le permit sa determine daca imprumuturile acordate si dobanziile aferente vor fi rambursate la scadenta.

d) Furnizorii si alti creditori. Furnizorii si alti creditori sunt interesati de informatii care le permit sa determine daca sumele care le sunt datoare vor fi platite la scadenta.

e) Clientii. Clientii sunt interesati de informatii despre continuitatea activitatii unei entitati, in special atunci cand au o colaborare pe termen lung cu entitatea respectiva sau sunt dependenti de ea.

f) Institutiile statului si alte autoritati. Institutiile statului si alte autoritati sunt interesate de alocarea resurselor si implicit de activitatea entitatilor. Acestea solicita informatii pentru a reglementa activitatea entitatilor, penru a determina politica fiscala si ca baza pentru calculul venitului national si al altor indicatori statistici similari.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Formatul si continutul situatiilor financiare anuale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
8 745 cuvinte
Nr caractere:
48 475 caractere
Marime:
42.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
Formatul si continutul situatiilor financiare anuale, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!