Elaborarea unei rețele de bugete

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

DESCRIERE SOCIETATE

Societatea Cooperativa Mestesugareasca COMART are sediul in Strada Turda, Nr. 48, Sectorul 1, Bucuresti.

Capital social la data de 31.12.2009 a fost de 156.600 lei.

SCM COMART este o fosta cooperativa pe actiuni, care pana in anul 1991 se numea "ARTA INCALTAMINTEI", iar conform Legii 1/2005 a devenit o societate cooperativa mestesugareasca. Este una dintre cele mai mari firme producatoare de incaltaminte din piele din Romania.

A luat fiinta in anul 1957 si este de la inceput dedicata in exclusivitate meseriei ei, adica productia si comercializarea oricarui tip de incaltaminte.

PREZENTAREA ACTIVITATII DESFASURATE SI ORGANIZAREA ACESTEIA

Obiectul principal de activitate al SCM Comart este fabricarea incaltamintei si implicit desfacerea ei. Obiectele secundare de activitate sunt:

- comert cu amanuntul al incaltamintei si articolelor din piele;

- lucrari la comanda si prestari de servicii industriale si neindustriale pentru populatie, prin unitati proprii si alti beneficiari din tara;

- realizarea de produse prin cooperarea cu persoane fizice si juridice autorizate din tara si strainatate, si executarea de lucrari solicitate de acestea;

- inchirierea sau subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

Societatea Comart este considerata un partener de afaceri apreciat de catre clientii de pe pietele externe, unul dintre cei mai importanti parteneri fiind Italia.

Societatea are o structura organizatorica pe orizontala. Sistemul de management este cel traditional, astfel se poate spune ca se mentin vechile structuri.

Conducerea firmei este asigurata de Consiliul de Administratie, Adunarea Generala a Actionarilor si Comisia de Cenzori.

Societatea Comart este o familie. Are 185 de persoane, alcatuita din 70 persoane de specialitate si administrative si 115 muncitori. Forta de munca este structurata in mod egal in barbati si femei, iar media de varsta este de 35 de ani, aceasta explicand dinamismul societatii si increderea in viitor.

In 1957 cand s-a infiintat, societatea avea doar doua ateliere de productie manuala a incaltamintei, acum ea are o suprafata de productie de 3000 mp si isi desfasoara activitatea in cadrul a 2 sectii de productie a incaltamintei, 3 de sectii de reparatii si 7 unitati de desfacere.

Aprovizionarea are drept scop stabilirea unui cadru unitar de lucru in activitatea de primire, pastrare si eliberare de bunuri aflate in administratia, folosinta sau in detinerea lor, pentru toti angajatii societatii comerciale.

Bibliografie:

Dumitrana, M., Caraiani, C., (2008), Contabilitate de gestiune si control de gestiune, editia a II a, Editura Universitara, Bucuresti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elaborarea unei retele de bugete.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
3 813 cuvinte
Nr caractere:
30 916 caractere
Marime:
101.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
retele, buget
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!