Cercetarea Imaginii Magazinului

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument 4
I.Cercetarea de marketing 7
1.1 Tipologia de marketing 10
1.2 Etapele unei cercetari de marketing 12
II. Comportamentul consumatorului 15
2.1 Investigarea comportamentului consumatorului 16
2.2 Dimensiunile comportamentului consumatorului 18
III. Studiu de caz : Cercetarea imaginii consumatorilor pentru magazinul S.C Ana-Gabi Impex S.R.L 20
3.1 Oferta magazinului 22
3.2 Sortimentul si caracteristicile de calitate ale principalelor
marfuri comercializate de magazin 25
3.3 Etapele desfasurarii cercetarii 28
3.4 Concluzii 42
Bibliografie 43
Anexe 44

Extras din proiect:

''Din ce in ce mai mult, marketingul face apel la disciplinele stiintifice diverse si utilizeaza tehnici sofisticate.[ ]Totusi, ar fi o iluzie sa se creada ca marketingul este o stiinta exacta, sau chiar o stiinta, pur si simplu. Mai intai, el nu are ca vocatie esentiala cunoasterea obiectiva si explicarea fenomenelor despre care se intereseaza, ci actiunea asupra acestora; din aceasta cauza, el constituie o arta sau o ''practica'' , mai degraba decat o stiinta. Pe de alta parte si mai ales, chiar daca face apel din ce in ce mai mult la metode si tehnici sofisticate, marketingul este inca - si va ramane , poate, mereu - departe de a fi infalibil.

Nimic nu este mai dificil decat sa influentezi comportamentele fiintelor umane, caci aceste comportamente raman incomplet cunoscute, prost intelese si, intr-o mare masura, imprevizibile. Cu siguranta, utilizarea metodelor de marketing permite managerilor sa reduca incertitudinea si riscurile de erori, dar sunt departe de a le elimina complet.''

Denis Lindon

Marketingul modern este considerat astazi factorul esential al succesului unei organizatii, indispensabil in dezvoltarea sa economico-sociala, solutie miraculoasa ce rezolva problemele acesteia, instrument de baza in atingerea marilor performante, dar si in evitarea riscului.

Marketingul a aparut in practica economica a intreprinderilor producatoare de bunuri de larg consum din Statele Unite ale Americii, la inceputul secolului al XX-lea. Conditia fundamentala a aparitiei sale este dinamismul social-economic care conduce la necesitatea adaptarii permanente a intreprinderii la schimbarile mediului in care isi desfasoara activitatea. Posibilitatea aplicarii marketingului este legata de existenta unei mentalitati propice, a unor resurse financiare corespunzatoare si a unui personal de specialitate.El reprezinta procesul de identificare, anticipare si satisfacere a cerintelor clientului intr-un mod profitabil pentru ambele parti.

Notiunea de marketing - participiul prezent al verbului "to market" care inseamna a cumpara, a vinde. Acest termen corespunde mai multor accesiuni, in domeniul stiintei, o disciplina, un demers, o activitate practica, o functie a intreprinderii.

Marketingul ofera posibilitatea adecvarii productiei la consum pe tot parcursul realizarii unui produs. Prin marketing trebuie sa se inteleaga desfasurarea tuturor activitatii necesare constatarii nevoilor pietei. Programarea disponibilitatilor de produse, distributia fizica, facilitarea procesului de cercetare a produsului

Managerii de intreprinderi mici si mijlocii trebuie sa inteleaga foarte bine nevoia de a-si dezvolta planuri de marketing pentru produsele si serviciile pe care le ofera.

Succesul pe termen lung al unei afaceri consta in mentinerea unui numar constant de clienti satisfacuti si in continua crestere a acestui numar. Programele moderne de marketing ii indeamna pe manageri sa-si concentreze atentia inspre identificarea, satisfacerea si urmarirea continua a nevoilor clientilor.

Marketingul s-a dezvoltat atat pe cale externa, prin patrunderea sa in noi intreprinderi, in noi teorii geografice si in noi domenii de activitate, cat si pe cale intensiva, prin perfectionarea metodelor si tehnicilor stiintifice pe care ea le aplica.

In Romania,marketingul a cunoscut o dezvoltare exploziva dupa 1989, dar originile sale se gasesc in urma cu 30 de ani.

''De-a lungul timpului, conducerile firmelor au acordat cea mai mare atentie gestionari banilor, materialelor, utilajelor si oamenilor.Astazi, ele au ajuns sa recunoasca importanta capitala a unei a cincea resurse: informatia.''

Philip Kotler

Informatiile de marketing, prin gradul lor de actualitate, relevanta, acuratete si disponibilitate, stau la originea valorificarii oportunitatilor de piata, a denumirii sau cresterii incidentei esecurilor in afaceri.

Cu ajutorul informatiilor de marketing, organizatiile - indiferent de marimea sau obiectivul lor de activitate - au sansa de a transforma in realitate propria viziune da a-si indeplini in mod eficient obiectivele.

Bibliografie:

1. MARKETING - editura MARKETER

- Grup Academic de Marketing si Management

- coordonator : C. Florescu

2. CERCETARI DE MARKETING

- editura URANUS

- coordonatori : I. Catoiu

C. Balan

I. C. Popescu

Ghe. Orzan

C. Veghes

T. Danetiu

3. MARKETING - probleme * cazuri * teste

- coordonatori : L. Anghel

C. Florescu

R. Zaharia

4. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI

- editura URANUS

- coordonatori : I. Catoiu

N. Teodorescu

5. MARKETING - manual pentru clasa a XI-a

- coordonatori : L. Anghel

T. Danetiu

D. Serbanica

R. Zaharia

6. STUDIUL CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR

- manual pentru clasa a XI-a

- coordonatori : T. Petre

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetarea Imaginii Magazinului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (4 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
44 pagini
Imagini extrase:
44 imagini
Nr cuvinte:
9 250 cuvinte
Nr caractere:
60 877 caractere
Marime:
66.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
marketing, dezvoltare, capital
Predat:
la liceu
Sus!