Analiza rezultatelor întreprinderii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Ca unitate economica, intreprinderea are rolul de a administra cu eficienta maxima resursele de care dispune in vederea realizarii obiectivelor stabilite de managementul individual sau de grup si de proprietari.

In intreprinderi se desfasoara activitati economice si sociale, prin urmare ele functioneaza ca organisme economico-sociale care produc bunuri si servicii in scop de profit. In cazul unor entitati de tip familial scopul prioritar al activitatii economice este obtinerea unor venituri necesare familiei. Conceptul de intreprindere a cunoscut o lunga evolutie istorica in procesul de formare si consolidare a economiei moderne. Intreprinderea de azi este esential diferita de cea care a aparut la inceputul dezvoltarii capitalismului.

Henri Fayol considera ca intreprinderea este un ansamblu tehnic si economicosocial,

care are functii specifice si este condusa dupa principii de piata.

Dupa Francois Perroux "intreprinderea este o forma de productie prin care in cadrul aceluiasi patrimoniu se combina preturile diversilor factori de productie adusi de agenti economici distincti de proprietarul intreprinderii, in vederea vanzarii pe piata a unui bun sau serviciu si pentru a obtine din diferenta intre doua serii de preturi (pretul de vanzare si pretul de cost) cel mai mare castig banesc posibil".

Economistii romani au adus contributii la dezvoltarea conceptului de intreprindere dovedind originalitate si competenta cu privire la intreprinderile industriale si agricole.

Gh. Baritiu, P.S. Aurelian, B.P. Hasdeu, A.D. Xenopol, D.P. Martian, V. Madgearu,V. Slavescu etc. au pus bazele teoretice ale intreprinderii industriale si au avut o contributie evidenta la dezvoltarea industriei romanesti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Rezultatelor Intreprinderii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
9 626 cuvinte
Nr caractere:
56 302 caractere
Marime:
88.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
analiza, intreprindere
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!