Pompe de căldură apă

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Energia solara depozitata in scoarta terestra asigura o inepuizabila sursa de energie pentru pompa geotermala de caldura. Aceasta energie este furnizata in fiecare an de soare prin ciclul anotimpurilor. Exista mai multa energie sub fiecare cladire decat este necesara pentru incalzire si racire. Tot ce avem de facut este sa extragem aceasta energie, iar pompa geotermala a fost proiectata tocmai pentru acest lucru. In comparatie cu centralele electrice pompele geotermale consuma cu o treime mai putina energie pentru a incalzi cladirea. In consecinta, compania electrica genereaza doar o treime din emisiile generate in mod obisnuit.

Temperaretura apei din panza freatica are un nivel constant, aproape independent de conditiile meteorologice din timpul anului. Acesta este motivul principal pentru care pompa de caldura apa-apa este ideala pentru functionarea monovalenta.

Pompa de caldura apa-apa primeste energia acumulata in apa din panza freatica si o cedeaza, cu ajutorul energiei electrice, catre circuitul de incalzire al casei.

Principiul de functionare:

Incalzirea sau racirea cu un singur aparat este posibila datorita faptului ca circuitul agentului frigorific este "inversat" cu ajutorul unui ventil cu patru cai.

albastru: agent frigorific cu presiune redusa si temperatura scazuta

rosu: agentul frigorific cu presiune mare si temperatura ridicata

Regimul de incalzire

In regimul de incalzire, se transmite caldura de la sursa de caldura la agentul frigorific (AF) in convertorul de caldura [3]. In acest proces, agentul frigorific se evapora. Agentul frigorific evaporat curge apoi, aspirat de catre compresor [1], prin convectorul de caldura cu gaz aspirat [5], unde agentul frigorific este incalzit inca o data. In compresor, agentul frigorific este adus la o presiune mai mare si la un nivel de temperatura mai ridicat prin utilizarea de energie,electrica.Apoi agentul frigorific ajunge in convertorul de caldura [2] unde transmite cea mai mare parte a caldurii sale apei de incalzire mai reci; in timpul acestui proces el condenseaza. Pe drum inspre ventilul de destindere [7], agentul frigorific lichid trece prin colectorul de agent frigorific [6], uscatorul de agent frigorific si prin convectorul de caldura cu gaz aspirat, unde are loc inca un schimb de caldura intre agentul frigorific lichid si agentul frigorific in forma gazoasa(care vine de la vaporizator).

Dupa ventilul de destindere, agentul frigorific se relaxeaza si se raceste in acest proces; apoi ajunge din nou in vaporizator. Circuitul de racire este inchis si poate incepe din nou.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pompe de caldura apa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 026 cuvinte
Nr caractere:
9 903 caractere
Marime:
488.15KB (arhivat)
Publicat de:
Nichifor Udrea
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
agent frigorific, panza freatica, Filtru de apă, REHAU AQUA, Robineţi de strangulare
Predat:
la facultate , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Materie:
Construcții
An de studiu:
V
Sus!