Piața lacurilor și vopselelor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Piata de lacuri si vopsele va ajunge in urmatorii patru ani la circa 300 de milioane euro cu un nivel anual de crestere de circa 15%, impinsa de cresterea numarului de locuinte noi, precum si de intensificarea ritmului de renovare a caselor.

Consumul de lacuri si vopsele se afla inca la un nivel scazut in comparatie cu tari precum Polonia sau Cehia, de unde si potentialul imens de crestere. Mai mult, cererea tot mai ridicata generata de renovarea locuintelor vechi si de explozia pe care o vor inregistra proiectele noi rezidentiale in urmatorii ani va conduce la o majorare continua a consumului.

"Piata va ajunge anul acesta la un volum de circa 180 - 200 de milioane de euro, in crestere cu circa 15%, ritm care se va mentine constant in urmatorii trei -patru ani, datorita dezvoltarii pietei constructiilor", a declarat Stefan Barna, directorul de strategie al K?ber.

Piata constructiilor, un motor de crestere a intregii economii, se afla intr-o continua expansiune, odata cu intrarea pe piata a unor dezvoltatori puternici, precum si a fondurilor structurale. "Vanzarile de lacuri si vopsele isi vor mentine ritmul de crestere din anii trecuti, sustinute de dezvoltarea segmentului de constructii, segmentul cu cea mai semnificativa crestere economica din Romania", spune Marga Alexe, director de marketing al Fabryo Corporation.

Piata romaneasca a vopselelor este dominata de patru mari producatori: Kober, afacere pornita de la zero de Aurel Kober, Policolor, detinut de trei fonduri de investitii, Dufa Deutek, companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent, si Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu, in care fondul de investitii Oresa Ventures detine 49% din actiuni.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Lacurilor si Vopselelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
8 568 cuvinte
Nr caractere:
48 110 caractere
Marime:
41.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
lacuri, vopsele
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!