Pereți din zidărie de cărămidă pentru construcții de locuit

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Proiectul de atestat trateaza tema "Pereti din zidarie de caramida pentru constructii de locuit".

Zidaria este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie reprezentand pana in secolul XX principalul material de constructie pentru fundatii, pereti, plansee, acoperisuri, ziduri de sprijin, poduri,tuneluri.

Zidaria din blocuri de pamant crude, uscate natural sau arse, cunoscuta inca din mileniul III i.e.n. precum si zidaria din piatra au ramas de-a lungul secolelor materialele de baza pentru constructii. Datoria pietrei au dainuit numeroase monumente ridicate u mult timp inainte. Astfel au fost realizate mari lucrari arhitecturale : palate, temole, lucrari ingineresti, tuneluri, drumuri, lucrari militarefortarete, ziduri de sprijin si aparare.

Zidaria este alcatuita din blocuri de pitra naturala sau artificiala de diferite forme si marimi, asezate dupa anumite reguli,legate intre ele cu mortar eventual legaturi metalice.

Piatra naturala reprezinta o asociatie de minerale, ea este utlizata pentru realizarea structurilor, finisajelor interioare si exterioare, pardoselilor si in multe cazuri chiar si a acoperisurilor.

Partea introductiva cuprinde descrierea structurilor cu pereti din zidarie de caramida, modul de alcatuire al acestor tipuri de pereti, masurile constructive pentru cladiri de acest tip amplasate in zone seismice, punand accent pe tehnologia de executie a peretilor din caramida. Aici sunt cuprinse toate fazele de executie a zidariilor si modul lor de alcatuire.

Partea economica cuprinde o antemasuratoare, cu un deviz si un extras cu materialele necesare pentru executia zidariei de 1 caramida si 1/2 caramida a structurii unei constructii de locuit P+1.

Lucrarea mai descrie sculele folosite de zidar precum si normele de protectia muncii ce trebuie respectate in timpul lucrului.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pereti din zidarie de caramida pentru constructii de locuit.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
7 875 cuvinte
Nr caractere:
40 628 caractere
Marime:
5.91MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
zidarie, constructii
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!