Metalice model II

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

TEMA

Sa se proiecteze structura de rezistenta a unei hale metalice cu urmatoarele date initiale:

o Deschiderea halei L = 30,00 m

o Lungimea traveei t = 9,00 m

o Panta minima a acoperisului 10 %

o Numarul podurilor rulante 1

o Capacitatea podurilor rulante 200/50 kN

o Presiunea conventionala pe teren 2,5 daN/cm2

o Zona amplasamentului Craiova

o Expunerea in amplasament completa

MEMORIU TEHNIC

Prin tema s-a cerut proiectarea unei hale cu structura metalica cu o deschidere de 30 m.

Invelitoarea halei este realizata din panouri izolatoare. Iluminatul natural este asigurat de ferestre laterale si de luminatoare in planul invelitorii din panouri din fibra de sticla.

Panele acoperisului s-au prevazut din profile I 20 laminate. Ca schema statica, panele sunt grinzi continue pe 5 deschideri. In planul invelitorii panele sunt considerate simplu rezemate. Pentru reducerea deschiderii panei in planul acoperisului, panele se leaga intre ele prin tiranti din otel rotund.

Dimensionarea panelor s-a facut pentru eforturile din deschiderile centrale ale lor care sunt mai mici decat eforturile din deschiderile marginale.

Pentru preluarea acestor eforturi panele se consolideaza pe deschiderile marginale prin sudarea pe inimile lor a doua profile U10. Prinderea panelor de ferme se face cu suruburi si placute metalice.

Ferma a fost calculata ca simplu rezemata si barele au sectiune formata din 2L cu aripi egale. Avand in vedere faptul ca lungimea de flambaj a talpii inferioare (intinse) este egala cu lungimea fermei (30 m) pentru respectarea conditiei de rigiditate ea a fost proiectata din 2L cu aripi inegale, cu latura mai lunga normal pe planul fermei.

Pentru solidarizare cele doua elemente componente ale barelor se prevad fururi prinse cu sudura, asezate la o distanta maxima intre ele de 40i pentru bare comprimate si 80i pentru bare intinse (i este raza de giratie a unui singur element).

Stalpii structurii de rezistenta sunt cu inima plina, cu sectiune mai mare in zona de sub grinda de rulare. Pentru dimensionarea stalpilor s-a ales ipoteza de incarcare cea mai defavorabila intre gruparea fundamentala si gruparea exceptionala.

Baza stalpilor se realizeaza din tabla de 25 mm ce a rezultat in urma dimensionarii la eforturile din gruparea mai defavorabila.

Legatura stalpilor cu fundatiile se face prin buloane de ancoraj M48 din grupa 5.6. ancorate in fundatie pe o lungime corespunzatoare.

Pentru creerea unei structuri spatiale acoperisul halei este prevazut cu contravantuiri orizontale transversale, contravantuiri longitudinale si contravantuiri verticale.

Sirurile de stalpi sunt prevazute cu contravantuiri (portaluri) doua pe fiecare sir de stalpi.

Grinda de rulare este grinda continua pe 5 deschideri cu sectiune constanta in lungul ei. Pentru preluarea sarcinilor orizontale transversale s-a proiectat grinda de franare constituita din talpa superioara a grinzii de rulare, podina pasarelei de circulatie si grinda secundara. Rezemarea ei pe consola stalpilor se face pe placute metalice de centrare a reactiunii.

Inadirile grinzii de rulare se fac in sectiunile cu moment incovoietor mic (sectiunea la 0,2l de reazem). Inadirea se face cu suruburi de inalta rezistenta din grupa 8.8.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • metalice model II.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
1 813 cuvinte
Nr caractere:
10 545 caractere
Marime:
607.92KB (arhivat)
Publicat de:
Caius Alexe
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
proiect, metale, constructii
Predat:
Facultatea de Mecanica , Universitatea din Craiova din Craiova
Specializare:
Constructii civile, industriale si agricole
Materie:
Construcții
An de studiu:
IV
Profesorului:
talu
Sus!