Memoriu explicativ - Hale industriale de tip parter

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Varianta 22

Parametrii Marimea, m Ntot=500

A 24

B 24 N1=300

C 24

HA=HB 8.4 %F=50

HC 14.4

L1 84 1? - 50%

2? - 50%

L2 48

Introducere

Activitatea de constructii este creatoare cu implicatii deosebite din punct de vedere social, economic, cultural; marcind si cultura comunitatii. Dupa cum vedem se poate spune ca intreaga activitate umana este strins legata de constructii. Orice tip de activitate umana se dezvolta si se desfasoara in incinta unei constructii.Aproape orice cetatean se afla intr-o constructie mai mult de 80% din timp. De aceea dezvoltarea economica a oricarei societati nu poate fi conceputa in afara activitatii de constructii.

Un moment principal in activitatea de constructie a fost si este pus de prim plan, in prezent, calitatea lucrarilor de constructii, in cele din urma calitatea constructiilor. Din punct de vedere social constructia prezinta un produs utilizat de societate precum si de fiecare persoana in parte. Astfel calitatea constructiilor se prezinta drept una din categoriile social importante pentru stat si societate. Prin urmare protectia consumatorului sau protectia sociala nu poate fi pe deplin asigurata daca nu va fi asigurata calitatea executarii si intretinerii constructiilor.

Un pas important care trebuie mentionat in activitatea constructiilor in Republica Moldova a fost elaborata si adoptata legea privind calitatea in constructii. Aceasta lege stabileste componentele sistemului calitatii in constructii, pornind de la cerintele fundamentale ale omului, naturii si societatii concretizate prin exigente de performante esentiale la care trebuie sa corespunda constructia.

Deaceea se poate de spus ca executare, controlul calitatii, exploatarea bazate pe prevederile acestei legi si diferitor cerinte tehnologice vor asigura calitatea constructiilor si securitatea in exploatarea lor.

1. Date pentru proiectare

In acest memoriu este descrisa proiectarea halei industriale tip parter si a blocului social-administrativ. Hala industriala este formata din 3 blocuri, doua formeaza un bloc si sunt despartite de al treilea prin rosturi de deformatie. Deschiderile acestor blocuri vor fi de 24m, inaltimile de 8,4m si14,4

m, iar lungimea lor de 108,65m. In aceste blocuri se proiecteaza si poduri rulante cu capacitatea de ridicare de 10tone si 20tone . Evacuarea personalului tehnic si-a muncitorilor se face prin porti, care sunt instalate dupa toate cerintele.

In afara de blocul de productie se prevede si un bloc social-administrativ cu 2 nivele. Acest bloc este prevazut pentru persoanele care vor lucra in hala, numarul carora se prevede ca va fi de 500 de oameni. Numarul de muncitori total se imparte la rindul sau in jumatate dupa grupele sanitare 1?si 2?. In acest bloc la primul etaj se vor localiza femeile (care constituie 50% din numarul total de muncitori) iar la al 2-lea barbatii.

Bibliografie:

1. C.Pestiseanu, M. Darie si altii. Constructii civile, industriale si agricole. Editura didactica si pedagogica, Bucuresti, 1981

2. S. Pestiseanu. Constructii. Editura didactica si pedagogica, Bucuresti, 1980

3. ????????? ?. ?. ??????????? ??????????? ? ??????????? ??????. ?????? ?????????? 1978

4. ?. ?. ???????????. ??????????? ??????????? ??????. ?????????. ?????????? 1979

6. ?. ?. ?????. ???????????? ?????? ??? V. ?????? ?????????? 1986

7. Iu. Banaru, M. Dobrev si altii. Indicatii metodice privind proiectul de an. Chisinau 2007

8. ?. ??????, ?, ???????. ???????????? ???????? ? ?????????? ????????? ??????? No3 ?? ????? "??????????? ??????????? ? ??????????? ??????". Chisinau 1988

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Memoriu explicativ - Hale industriale de tip parter.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 356 cuvinte
Nr caractere:
8 202 caractere
Marime:
22.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
social, proiect, administrativ, viceelor, lavuarelor, Hale industrial
Predat:
la facultate , Moldova
Materie:
Construcții
Sus!