Încărcătoare frontale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. INCARCATOARE FRONTALE MONTATE PE TRACTOARE AGRICOLE
PE ROTI
1.1. Aspecte generale privind incarcatoarelor frontale montate pe
tractoarele agricole pe roti
1.2. Constructia incarcatoarelor frontale
1.2.1. Elementele constructiv functionale de baza ale incarcatoarelor
frontale
1.2.2. Organe de lucru utilizate la incarcatoare frontale
1.3. Procesul de lucru al incarcatoarelor frontale
2. INCARCATOARE FRONTALE AUTOPROPULSATE

Extras din proiect:

Odata cu perfectionarea productiei agricole, volumul lucrarilor de transport a crescut considerabil, iar unele procese agricole transportul face parte integranta din tehnologia de executare a lucrarilor. In agricultura se transporta atat produse agricole (seminte, fructe, legume, furaje, etc.) cat si diverse materiale tehnologice

(ingrasaminte organice si chimice, amendamente, solutii pentru combaterea bolilor si daunatorilor etc.). In interiorul gospodariilor si fermelor zootehnice, manipularea si transportul diferitelor materiale (produse animaliere, nutreturi, gunoi de grajd etc.) reprezinta verigi importante ale mecanizarii proceselor tehnologice.

Operatiile de incarcare-descarcare sunt legate tehnologic de lucrarile de transport. Operatiile de manipulare (incarcare-descarcare) din agricultura se efectueaza atat in camp cat si in cadrul fermei (in incinta acestora sau in incaperile de depozitare si prelucrare). Ele au ca scop preluarea, deplasarea incarcaturilor pe un traseu determinat si limitat si asezarea provizorie a acestora pentru asteptare sau pentru o durata mai lunga (depozitare)..

Diversitatea mare de materiale, cu proprietati fizico-mecanice foarte variate, ridica probleme deosebite in cea ce priveste constructia mijloacelor de incarcare si descarcare. Constructia mijloacelor incarcare-descarcare este diversificata, utilajele pentru manipularea materialelor si produselor se pot clasifica in functie de cateva dintre criterii, cele mai frecvent utilizate fiind: modul de desfasurare a procesului, principiul de functionare, tipul organului de lucru etc.

Incarcatoarele autopropulsate se realizeaza sub doua forme constructive de baza: incarcatoare frontale (cu brat fix si cu brat telescopic) si incarcatoare stivuitoare. Deoarece tractoarele constituie principalul mijloc energetic mobil din

agricultura, o larga utilizare au obtinut-o, in ultimul timp, incarcatoarele montate pe tractoare, relizate sub forma de incarcatoare frontale si incarcatoare stivuitoare.

O particularitate importanta a tuturor acestor incarcatoare consta in aceea ca preluarea materialului de catre organele active (de lucru) ale incarcatorului se face direct de catre acestea, nefiind necesara o alta interventie pentru asigurarea alimentarii incarcatorului. Cea mai mare universalitate de incarcatoare autopropulsate o prezinta incarcatoarele frontale, incarcatoarele stivuitoare avand domeniul de folosire mai restrans. Incarcatoarele frontale se caracterizeaza prin aceea ca sunt destinate a fi folosite atat in in camp cat si in ferme, in timp ce incarcatoarele stivuitoare se folosesc mai mult la lucrari in ferme si in interiorul incaperilor (depozite, adaposturi de animale etc.).

1. INCARCATOARE FRONTALE MONTATE PE TRACTOARE AGRICOLE PE ROTI

1.1. ASPECTE GENERALE PRIVIND INCARCATOARELE FRONTALE MONTATE PE TRACTOARE AGRICOLE PE ROTI

Incarcatoarele frontale montate pe tractoare agricole pe roti reprezinta echipamente simple si ieftine destinate executarii unor lucrari de incarcare-descarcare atat a materialelor varsate (pamant, nisip, gunoi de grajd, seminte, furaje etc.) cat si a materialelor compacte (balotate, ambalate, paletizate, containerizate etc.).

Incarcatoarele frontale se utilizeaza la lucrari de incarcare-descarcare atat in agricultura cat si in alte domenii economice (gospodarire comunala, silvicultura, constructii etc.), fiind echipate in acest scop cu organe de lucru corespunzatoare: cupe (de diferite forme), furci, palete, carlige etc.

Fig. 1.1. Distributia calitativa a incarcatoarelor mobile (pe roti) in functie de inaltimea de ridicare si distanta de descarcare a sarcinilor

Desi in ultimul timp in agricultura se folosesc si alte tipuri de utilaje de incarcare, manipulare si descarcare pentru materiale (de exemplu, incarcatoare pe roti, incarcatoare telescopice, incarcatoare stivuitoare), totusi incarcatoarele frontale montate pe tractoarele agricole universale au obtinut cea mai larga raspandire ,deoarece tractorul reprezinta sursa energetica de baza din agricultura

In figura 1 sunt prezentate comparativ domeniile de utilizare ale incarcatoarelor mobile pe roti, in functie de inaltimea de ridicare si distanta de manevrare pe orizontala a sarcinii. Se observa ca incarcatoarele stivuitoare asigura inaltimii de ridicare relativ mari, insa distanta de deplasare (pe orizontala) a sarcinii, cu incarcatorul in stationare, este practic nula, cu exceptia unei miscari de rotatie mici a sarcinii realizata impreuna cu furca (platforma) de ridicare. Asa cum rezulta din figura 1, incarcatoarele frontale montate pe tractor sunt plasate in domeniul mediu in ceea ce priveste inaltimea de ridicare si distanta de deplasare a sarcinii pe orizontala. Cele mai mari inaltimi si distante de manevrare a sarcinilor le asigura insa incarcatoarele cu graifer si incarcatoarele telescopice.

Perfectionarea constructiva si functionala a tractoarelor agricole universale pe roti, realizata prin cresterea puterii motoarelor, generalizarea tractiunii integrale (toate rotile motoare), echiparea cu instalatii hidraulice cu puteri marite si prevazute cu sisteme de comanda si control modernizate, precum si cresterea gradului de confort la conducerea si comanda tractorului, au permis realizarea unor incarcatoare frontale cu performante constructive si functionale ridicate. Echiparea incarcatoarelor cu organe de incarcare cu diferite forme constructive si cu diferite functiuni a permis realizarea incarcarii si manevrarii marii majoritati a materialelor din agricultura, atat a celor sub forma varsata cat si a celor sub forma compacta sau ambalata.

Incarcatoarele frontale montate pe tractoarele agricole pe roti de putere medie si mare realizeaza in prezent sarcini de ridicare care depasesc 20 kN (cu mase peste 2000 kg). In mod obisnuit incarcatoarele frontale se monteaza pe tractoarele agricole universale cu puteri pana la 75 kW, manifestandu-se insa tendinta de crestere a acestei limite pana la 100 kW. Incarcatoarele cu puteri peste 100 kW sunt oferite si in prezent pe piata, insa sunt relativ scumpe. De aceea, pentru sarcini mari de ridicare este mai rationala utilizarea unor incarcatoare specializate, deoarece acestea ofera si alte avantaje economice

1.2. CONSTRUCTIA INCARCATOARELOR FRONTALE

1.2.1 Elementele constructive si functionale de baza ale incarcatoarelor frontale

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Incarcatoare frontale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
4 721 cuvinte
Nr caractere:
24 750 caractere
Marime:
2.78MB (arhivat)
Publicat de:
Aurel Boboc
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
masina, masina de constructie, incarcator frontal, incarcator
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Specializare:
Constructii civile, industriale si agricole
Materie:
Construcții
An de studiu:
II
Sus!