Betonul Armat cu Fibre Metalice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Nowadays, the construction sector is expanding more and more, which leads to a greater choice of materials and construction methods used in this sector.Concrete has found a lot of areas for utilisations.In combination with different materials,it can increase his properties.An example is the combination between concret and fiber steels.Concrete reinforced with steel fiber has a history of over a century and it is a material with increased strength and better workability.

I.Scurt istoric

Armarea cu fibre a materialelor casante are o vechime milenara. Caramizile nearse au fost armate cu paie sau cu par de animale pentru a evita fisurarea si micsorarea rezistentei dupa aparitia unei fisuri. Extrapolarea s-a realizat de la argila la ciment. Betonul armat cu fibre de otel are o istorie de peste un secol, elementele de constructii cu forme diferite sau realizarea din acest material avand o rezistenta marita si o lucrabilitate mai buna.

Primul patent ce se refera la elemente din beton armat cu fibre, dateaza din 1874 si a fost realizat in California (SUA) de A. Berard, care a incercat sa fortifice betonul prin adaugarea unor resturi inegale de otel. In prezent fibrele metalice ce se amesteca in beton arata ca in fotografia de mai jos:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Betonul Armat cu Fibre Metalice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 774 cuvinte
Nr caractere:
14 675 caractere
Marime:
640.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
beton armat, fibra
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!