Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Avantajele noului sistem de munca variaza si pot fi categorisite in functie de rolul ocupat in desfasurarea activitatii, avut de fiecare in parte. Astfel putem identifica beneficii pentru angajati, pentru angajatori si o categorie prin care sunt exprimate avantajele pentru societate.

Pentru angajati din beneficiile de care le are putem aminti faptul ca, odata ce lucrezi acasa in propriul mediu nivelul stresului este redus, avand un moral mai bun satisfactia si motivatia acestuia va creste. Lucrand acasa sunt mult mai putine intreruperi ce vor da posibilitatea angajatului de a se concentra si realiza o munca mult mai buna. Economisirea de bani pentru necesitati cum ar fi , parcarea, benzina, abonamentul la diferitele mijloace de transport, diferitele taxe ce trebuiesc platite. Totodata fiind eliminat stresul transportului se va realiza o economisire de timp de aproximativ 1 ora 30 minute in fiecare zi, ce duce la un timp total de 8 saptamani intregi pe parcursul unui an. Stresul suportat in unele cazuri de angajat din pricina sefului este astfel eliminat, existant in unele cazuri posibilitatea de a imbunatatii relatia dintre angajat si angajator.

In cadrul avantajelor conexe care decurc din cadrul activitatii de lucru la distanta putem aminti: reducerea nevoii de relocare a angajatului, satisfactia personala odata cu alocarea unui timp mai ridicat problemelor familiare, perioade mult mai scurte de concediu luate din cauza unor probleme familiare.

Printre cele mai importante beneficii este si acela ca datorita acestor forme de munca, persoanele cu dezabilitatii motorii pot avea sansa de a contribuii in cadrul unei firme si de a realiza activitati ce in cazul muncii la birou ar fi dificil. Datorita accesului pe care din ce in ce mai multa lume il au la caile de comunicatie moderna, anumite activitati de munca devin accesibile persoanelor din zone indepartate, uneori in celelalte colturi ale lumii.

In ceea ce priveste rolul angajatorilor in cadrul acestor noi forme de munca, beneficiile pentru ei constau in faptul ca anumite costuri ce ocupa o mare parte din resursele unei firme, dispar. Munca la distanta da sansa persoanelor sa lucreze acasa, ceea ce face nevoia pentru spatii de birou a firmelor inexistenta. Se estimeaza ca in cazul fiecarui angajat pentru firmele din America se cheltuiesc 2 000 de dolari pentru cheltuieli cum ar fi echipamente de birou, locuri de parcare, etc.

Conform studiilor realizate de=alungul anilor s-a constatat ca munca la domiciliu creste productivitatea muncii cu aproximativ 20%, datorita conditiilro superioare existente pentru anumite domenii. Reducerea absenteismului de la munca, si a intarzierilor de la birou, in medie cu aproximativ 3-4 zile pe an cumulat. Reducerea intreruperilor de munca cauzate de diferite cauze de exceptie cum ar fi: fenomene meteorologige exceptionale (viscol, inundatii) , precum si cele ce apar in cazul unor cateri de electricitate, in cazul grevelor de personal.

Obtinerea de beneficii fiscale in cazul angajarii unor persoane cu handicap, in multe

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Telemunca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
4 353 cuvinte
Nr caractere:
25 479 caractere
Marime:
32.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
job, beneficii
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Bogdan Ghilic
Sus!