Studiu de Caz - Comunicarea în Cadrul unui ONG

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In cea de-a doua parte a prezentei lucrari am realizat un studiu aplicat unei organizatii non-guvernamentale in care am folosit conceptele mentionate in parte teoretica a lucrarii. Printre aceste concepte se numara voluntariatul, comunicarea individuala sau de grup, dezvoltarea personala, dezvoltarea profesionala, managementul timpului, motivatia, personalitatea, satisfactia voluntariatului. Am pornit de la doua ipoteze, prima face referire la faptul ca activitatea desfasurata intr-un ONG reprezinta pentru student o metoda de a-si dezvolta abilitatile de comunicare, organizare si negociere in scopul dezvoltarii sale profesionale, iar cea de-a doua presupune ca exista un anumit profil al studentului voluntar prin care acesta poate fi indentificat. Persoanele care se implica in activitati voluntare sunt, de regula, sociabile, active, nonconformiste, dar capabile sa respecte normele si regulile impuse de voluntariat cu scopul de a-si pune in practica obiectivele.

Voluntariatul este o activitate pe care multe persoane au inceput sa o practice din ce in ce mai mult, in special studentii. Fiecare student doreste sa se dezvolte cat mai mult, sa acumuleze experienta profesionala inca de pe bancile studentiei, insa piata muncii nu este indeajuns de dezvoltata sa ofere locuri de munca tututror studentilor. Astfel o mare parte dintre ei aleg sa urmeze alternativa voluntariatului, fiind printre singurele oportunitati in care ar putea sa combine dezvoltarea lor personala cu cea profesionala. In urma unor ani de voluntariat se pot acumula diverse cunostinte ce pot fi folosite cu succes in cariera pe care studentii doresc sa o urmeze.

Studentii interesati de domeniul comunicarii, publicitatii, politicii si al relatiilor publice se pot implica in PRIME ce este o organizatia studenteasca de factura internationala care doreste sa satisfaca nevoia studentilor de a afla cat mai multe detalii legate de domeniile de activitate mai sus mentionate

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz - Comunicarea in Cadrul unui ONG.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
10 804 cuvinte
Nr caractere:
55 441 caractere
Marime:
49.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
comunicare, studiu de caz
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!