Raport de Negociere

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scopul acestui raport este de a prezenta situatia de negociere a pretului materialului textile dintre firma ofertanta, S.C. Textcom S.R.L. si firma de confectii contractanta, S.C.Ellegance S.R.L.

Negocierea poate fi cel mai simplu definita ca o discutie intre doua sau mai multe persoane care incearca prin acest proces de comunicare sa rezolve conflicte de interese existente intre ei sau sa ajunga la un consens intr-o anumita privinta.

Este un proces dificil care necesita insusirea unor tactici bine definite si abilitati de comunicare.

2. Analiza aspectelor definitorii ale negocierii

Partile implicate in aceasta situatie de negociere sunt firma Textcom si firma Ellegance. Textcom este producatoare de materiale textile, iar Ellegance reprezinta firma cumparatoare, specializata in domeniul confectiilor (imbracaminte).

Situatia de negociere se desfasoara intre reprezentantii de marketing ai acestor doua companii.

Obiectul negocierii este stabilirea pretului de cumparare al materialelor textile comercializate si realizarea unui contract pe o perioada de 6 luni.

Scopul firmei Textcom este de a vinde materialul textil la un pret cat mai mare si incheierea unui contract pe termen lung. Scopul firmei Ellegance este de a obtine un pret cat mai mic, dar si obtinerea unui discount pentru o cantitate mai mare de produse ceruta.

Se porneste de la pretul oerit initial de vanzator, negociindu-se in functie de perioada contractului, discountul oferit si cantiatea contractata.

Firmele isi urmaresc fiecare scopul, acela de a realiza un profit cat mai mare, ajungandu-se in final la un accord favorabil ambelor parti.

3. Analiza factorilor de influenta

Negocierea a fost influentata de mai multi factori. Printre acestia se disting faptul ca cele doua firme au colaborat in trecut, cei doi reprezentanti cunoscandu-se , negociind si incheind anterior si alte contracte.

Se doreste pastrarea colaborarii intre cele doua parti , cei doi cunoscandu-si interesele reciproce. Cei doi reprezentanti cauta sa-si satisfaca cat mai bine interesele, insa cum pot reusi sa isi atinga scopurile si sa fie etici in acelasi timp? Raspunsul este in atitudine .Nu conteaza atat de mult ceea ce fac , ci cum fac. Cum fac depinde de comportamentul lor.

Eficacitatea si, respectiv, rezultatul negocierilor depinde de o multime de elemente tactice si organizatorice. Poate fi vorba de data si ora aleasa pentru intalnire, de nivelul ierarhic al primului contact dintre cele doua parti, de componenta echipei de negociatori

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Negociere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 105 cuvinte
Nr caractere:
5 796 caractere
Marime:
12.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
consens, vanzator, cumparator
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Ion Dumitrescu
Sus!