Raport de Cercetare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Rezumat
Introducere
1. Stadiul cunoasterii
2. Metodologie
3. Rezultate
4. Concluzii si recomandari
Bibliografie

Extras din proiect:

Acest raport a fost realizat cu scopul de a intelege cat de statisfacatoare este comunicarea in cele trei oraganizatii alese spre analiza. Importanta acestuia consta in faptul ca pe baza cercetarii efectuate pe cele trei intreprinderi putem stabili cat de mare este satisfactia personalului referitor la comunicare, munca si socializare online.

Raportul este structurat pe patru capitole. In primul capitol vom detalia din punct de vedere teoretic urmatoarele trei concepte: "satisfactia comunicarii" , "satisfactia muncii" si "socializarea online", in al doilea capitol vom prezenta modalitatea de selectionare (a firmelor si a respondetilor) si experienta legata de completarea acestora. Al treilea capitol va contine analiza raspunsurilor primite in cele 9 chestionare, iar in capitolul patru se regasesc concluziile lucrarii.

1. Stadiul cunoasterii

Satisfactia muncii reprezinta rezultatul diferentei dintre recompensa pe care un om o primeste pentru munca facuta si ceea ce estimeaza el ca ar putea sa obtina. Daca recompensa si asteptarile sunt egale atunci se poate vorbi de o satisfactie deplina.

L.W. Porter si E.E Lawer (1967) explica satisfactia muncii considerand ca performanta duce la satisfactie prin intermediul recompenselor. Daca munca duce la o indeplinire a nevoilor individului, atunci persoana poate sa isi administreze propriile recompense crescand nivelul de performante.

Edwin A Locke ( in Herbert ,T,T 1981 ) considera satisfactia, ca fiind reactia pe care cineva o are fata de slujba sa, o stare emotionala placuta sau pozitiva ce rezulta din aprecierea propreiei slujbe a muncii.

Iar O'Reilly 1991 defineste satisfactia in munca ca fiind atitudinea generala fata de munca. Cele doua definitii se refera la satisfactia in sens general. Fred Luthanj (1987) o considera la randul lui o colectie de atitudini fata de munca ce sunt inrudite si pot fi impartite intr-o varietate de aspecte ale muncii. Se considera ca satisfactia globala fata de slujba nu este cea mai adecvata masura pentru ceea ce simt oamenii pentru munca. Oamenii putand fi satisfacuti cu unele aspecte ale muncii si cu altele nu.

Comunicarea online implica aceleasi principii ca si comunicarea scrisa. Mesajul trebuie sa fie clar, simplu, sa nu lase loc interpretarilor. Informatia trebuie sa fie oferita atunci cand este cazul - momentul comunicarii fiind unul important.

Conturarea comunicarii online a fost in mare parte influentata de progresul tehnologic, astfel ca noua generatie a inceput sa devina din ce in ce mai infidela mijloacelor de comunicare traditionale. Ca orice tip de comunicare, si cea online presupune stabilirea unor obiective de comunicare, segmentarea audientelor, crearea unor mesaje care se doresc a fi transmise si selectarea modalitatilor celor mai eficiente pentru diseminarea acestor informatii.

Bibliografie:

***http://www.lc. unsw.edu. au/onlib/ report.html

***http://referat.clopotel.ro/Satisfactia_in_munca-6973.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Cercetare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 804 cuvinte
Nr caractere:
21 045 caractere
Marime:
35.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
cercetare, comunicare traditionala
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Popa Cosmina
Sus!