Prezentarea unui ONG - Asociația Națională pentru Protecția Pacienților

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1) Motivarea proiectului 2
2) Scurt istoric 3
3) Organizare 5
4) Membrii A.N.P.P 6
5) Strategia de relatii publice 12
- Scop 12
- Situatia problematica 13
- Obiective 13
- Analiza SWOT 16
- Publicul tinta 17
- Mesaje 18
- Strategii si tactici 20
- Evaluare 30
6) Concluzii 31

Extras din proiect:

Motivarea proiectului

Virginia Henderson (1897-1996) creatoarea primei teorii stiintifice a nevoilor de ingrijire a omului sanatos si bolnav spunea ca este esential ,,sa ajuti individul bolnav sau sanatos sa-si afle calea spre sanatate folosindu-si fiecare actiune pentru a promova sanatatea sau recuperarea cu conditia ca acesta sa aiba taria, vointa sau cunoasterea necesara pentru a actiona in asa fel pentru a putea sa-si poarte singur de grija."

Una dintre problemele cele mai importante ale unei persoane o constituie sanatatea proprie. Din acest motiv este logic ca fiecare dintre noi este interesat in mod deosebit sa afle care ii sunt drepturile de care se poate bucura in calitate de pacient. Viata oricarui cetatean poate fi amenintata, la un moment dat, de o suferinta aparuta brusc, care-l aduce intr-o situatie critica acuta ce trebuie rezolvata de serviciul sanitar cu promptitudine si deosebita competenta. Asistenta medicala solicita zi si noapte corpul sanitar, culminand cu un efort eroic in caz de calamitati. Eficienta asistentei de urgenta impune o munca dusa in echipa care cere din partea fiecaruia multa daruire, dar in acelasi timp si multa responsabilitate. Spiritul acestei responsabilitati cere la randul ei constiinta si competenta profesionala, care sa asigure pentru bolnav, a carui viata este amenintata a se sfarsi uneori in cateva zile, dar si in cateva ore sau minute chiar, aplicarea imediata a tuturor masurilor terapeutice care sa inlature cauzele care se opun supravietuirii. In aceasta lupta cu moartea, factorul ,,timp calitativ" este foarte important. Prin timpul calitativ intelegem calitatea masurilor terapeutice de prim ajutor aplicate competent si in cel mai scurt timp de la debutul suferintei. Cu cat aceste masuri vor fi aplicate mai prompt si corect, cu atat cresc mai mult sansele de viata ale bolnavului.

Am ales aceasta tema pentru proiect deoarece fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu se confrunta cu o anumita afectiune care trebuie tratata in mediul spitalicesc si de aceea trebuie sa ne cunoastem drepturile de care putem beneficia. Avand in vedere ca peste jumatate de an voi absolvi Scoala Postliceala Sanitara si voi detine o diploma de asistent medical generalist stiu cum merg lucrurile in domeniul sanitar si stiu cat de rau sunt tratati pacientii din Romania. Astfel imi doresc ca ei sa nu mai fie injositi daca nu au o situatie materiala buna si sa poata beneficia de tot suportul fizic si psihic din partea cadrelor medicale si de toata atentia cuvenita, toate acestea contribuind la o recuperare mai buna.

Scurt istoric

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor ofera sprijin real pacientilor si familiilor acestora prin reprezentarea intereselor lor legitime in fata oricaror persoane fizice, institutii, organisme, societati comerciale sau alte unitati care asigura ingrijiri de sanatate, ingrijiri terminale, interventii medicale, servicii comunitare si servicii conexe actului medical, precum si in fata autoritatilor publice de orice fel si a instantelor de judecata, in legatura cu urmatoarele plangeri:

o cazurile de malpraxis;

o plangeri legate de practici ale furnizorilor de servicii medicale care sugereaza, conditioneaza sau impun suportarea costurilor de catre pacient a produselor si/sau serviciilor medicale care sunt cuprinse in listele privind decontari ale caselor de asigurari de sanatate;

o conditionarea sau amanarea actului medical de primirea de bani sau alte foloase;

o calitatea necorespunzatoare a serviciilor medicale;

o imposibilitatea de a beneficia de un serviciu pe care este indreptatit sa il primeasca pacientul;

o intarzieri care puteau fi evitate;

o nerespectarea unor proceduri care se impuneau;

o explicarea deficitara a deciziilor luate;

o plangeri legate de asistenta sau tratamentul oferite de medici, asistenti medicali sau alt personal din domeniul sanitar;

o plangeri legate de medici de familie, dentisti, farmacisti sau medici specialisti din ambulatoriul de specialitate;

o plangeri legate de comunicare si accesul la informatiile de ordin medical care nu sunt confidentiale;

o plangeri legate de incalcarea prevederilor legale privind informatiile medicale si incalcarea dreptului la confidentialitatea acestor informatii si a vietii private a pacientului, precum si prevederile legale privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in calitate de pacient;?alte drepturi prevazute de lege.

Asociatia este o organizatie nonguvernamentala, de drept privat, fara scop lucrativ, independenta, politica, cu patrimoniu distinct si indivizibil, infiintata prin vointa de asociere a membrilor fondatori, in conformitate cu prevederile O.G. nr. 26 din 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246 din 18 iulie 2005. Asociatia functioneaza in baza inscrierii in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea unui ONG - Asociatia Nationala Pentru Protectia Pacientilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
9 890 cuvinte
Nr caractere:
52 799 caractere
Marime:
107.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
asociatie, comunicare
Predat:
Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Comunicare
Sus!