Negocierea Principala de Tip câstig-câstig

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In viata de zi cu zi, noi, oamenii luam parte,voit sau nu la anumite procese de negocieri.Fie purtam o negociere pentru a obtine un avantaj fie pentru a solutiona anumite divergente de opinie si toate acestea se intampla in functie de interesele personale apeland la diverse mijloace de comunicare.

In cadrul unei negocieri avem contact cu protagonisti diferiti si pareri diferite, dar o negociere reusita trebuie sa conduca intotdeauna catre un rezultat/acord care sa satisfaca, pe cat posibil, ambele parti si, daca se poate, sa imbunatateasca relatia dintre cele doua parti. Gradul de imprevizibilitate este foarte mare iar aspectul uman este determinant.

Pentru ca procesul de negociere sa fie corect trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte si sa ne concentram mai mult pe interese nu neaparat pe luarea de pozitie si sa incercam sa oferim mai multe variante viabile inainte de a lua decizia finala.

Un bun negociator trebuie sa stie sa se puna si in locul celorlalti participanti la negociere. De asemenea, un negociator impartial poate sa identifice emotiile participantilor la negociere si le permite sa isi exprime parerea deoarece comunicarea este baza negocierii. Pentru o mai buna negociere, un negociator trebuie sa asculte activ, sa se faca inteles si sa vorbeasca cu un scop, realizand ca fiecare parte are interese multiple. Se pot cauta modalitati de castig de ambele parti, inventandu-se metode prin care decizia sa fie mai usoara pe baza unor criterii obeictive.

Avand in vedere ca exista 3 tipuri mari de negociere vom incerca sa incadram situatia de mai jos intr-una dintre cele 3 categaorii si anume:

-negocierea HARD

-negocierea SOFT

-negocierea PRINCIPALA

La un moment dat in viata fiecare dintre noi a fost pus in situatia de a negocia ceva.

Fie ca am negociat la piata,fie ca am negociat o marire de salariu, fie ca am negociat cu sotul/sotia cine sa spele vasele, fie ca am negociat cu un client,etc.

Indiferent de motivul negocierii fiecare om doreste ca rezultatul negocierii sa fie de tipul "castig' pentru el si de '"castig"/"pierdere" pentru celalalt.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Negocierea Principala de Tip Castig-Castig.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 133 cuvinte
Nr caractere:
5 921 caractere
Marime:
9.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
negociere, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!