Managementul activităților de relații publice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Este foarte important ca in procesul de atingere a unor obiective, organizatia sa faca o distinctie clara intre cei trei termeni vizati, in caz contrar, planul realizat ,, se poate transforma intr-un haos daca nu se precizeaza ce se afla pe ordinea de zi - un eveniment, un program sau o campanie." .

Toti acesti termeni reprezinta un proces de relatii publice, dar diferenta consta in perioada de desfasurare, obiective si publicul vizat. Astfel ,, un eveniment are o durata mai scurta decat o campanie sau un program; el ocupa un interval de timp clar si destul de scurt, vizeaza numai un obiectiv si un public determinat" . Campania ,,are o durata mai mare decat evenimentul, dar, ca si acesta are un inceput si un sfarsit bine precizate" .

In cazul programului, acesta se desfasoara pe o perioada mai mare decat cele doua si nu are un termen de finalizare bine precizat, el tine atata timp cat este necesar si poate fi adaptat periodic. El are ca obiective schimbarea de atitudine si comportament a publicurilor tinta, probleme generale.

Toate aceste procese de relatii publice se pot realiza una in prezenta celeilalte, astfel o campanie de relatii publice poate sa contina un program ce are obiective diferite de aceasta.

Bernard Dagenais ne ofera o definitie scurta a campaniei de relatii publice spunand despre aceasta ca ,,este instrumentul care face legatura intre organizatie si publicurile acesteia, constand intr-o succesiune de actiuni concrete ce trebuie realizate pentru a atinge obiectivele organizatiei" .

Tipul de Campanie de PR aleasa

Campaniile de relatii publice demarate de compania AVON in Romania, au ca scop imbunatatirea vietii sociale a femeilor si constientizarea rolului important pe care acestea le au in societate. Totodata AVON sustine preocuparea pentru sanatate si frumusete, care determina cresterea respectului de sine si aderarea la un standar de viata ridicat.

Autorul american Patrick Jackson ,,considera ca diversele campanii de relatii publice pot avea sase tipuri de obiective:

- constientizarea unei probleme;

- informarea publicului;

- educarea publicului;

- intarirea atitudinilor;

- schimbarea atitudinilor;

- schimbarea comportamentului."

Campania ,, Respectul pentru femei" din Romania este o campanie de educare a publicului, deorece prin aceasta AVON doreste ca femeile ce sunt actuale victime ale violentei domestice sau potentiale victime ale unui abuz, sa realizeze ca mereu exista o sansa de scapare si mereu vor avea de ales.

Femeile trebuie sa constientizeze faptul ca nu este normal sa ai o astfel de viata si nu exista nici un motiv in lume pentru care acestea trebuie sa se conformeze atunci cand vine vorba de un comportament violent. Sloganul campaniei ,, bataia NU este rupta din rai" este un semnal de alarma, ce are la baza proverbul romanesc ,, bataia este rupta din rai" . Acesta doreste sa rupa lantul unei educatii precare, deoarece majoritatea femeilor care sunt supuse unui astfel de tratament nu iau nici o atitudine pentru ca unul dintre parintii acesteia la randul lui a indurat un comportament similar fara a lua nici o masura sau a fost educat sa respecte niste conceptii pentru a evita prejudecatile societatii sau comunitatii in care traia.

Aceasta campanie se adreseaza si tinerilor pentru a le schimba astfel de prejudecati, a-i determina sa ceara ajutor sau sa sesizeze autoritatile atunci cand o cunostinta este supusa unui comportament violent.

Cercetarea formativa

I. Analiza situatiei

Campania ,, Respectul pentru femei" din Romania sustinuta de AVON a fost initiata in anul 2008, pe atunci conform unui sondaj de opinie reprezentativ la nivel national in perioada martie- aprilie 2008 reiese ca ,, peste 1,2 milioane de romance cad victime ale violentei in fiecare an; mai putin de 1% intra in statisticile oficiale ca urmare a depunerii unei plangeri impotriva agresorului. Se arata ca in 45% dintre familiile din Romania exista risc de violenta asupra minorilor, iar in 10% dintre acestea se manifesta forme de abuz asupra minorilor" .

In anul 2014 situatia din Romania ramanea inca ingrijoratoare, statisticile releva faptul ca ,, o femeie este batuta la fiecare 30 de secunde" . Astfel 17% din femeile din Romania declarau la acel moment ca au fost macar o data in viata victimele unui tip de violenta, iar un procent de 93% a victimelor, care au suferit un abuz fizic erau lovite cu pumnii sau picioarele.

Violenta domestica nu face referire doar la abuzul fizic produs in familie, ea cuprinde o sfera mult mai larga si se produce impotriva partenerilor de ambele sexe. Aceasta este produsa si de parinti impotriva copiilor, aplicarea unui tratament necorespunzator fata de persoanele in varsta sau fata de persoanele cu dezabilitati.

De asemenea violenta asupra unei femei poate fi fizica, sexuala sau psihologica, cea din urma face referire la privarea libertatii (luarea propriilor decizii) si a vietii intime atat in viata publica cat si in cea privata.

Bibliografie:

1. Grunig, James E., Hunt, Todd, 1984, Managing Public Relations,p. 22

2. IACOB, Dumitru; CISMARU, Diana-Maria si PRICOPIE Remus, 2011, Relatiile

publice: coeziune si eficienta prin comunicare, ed. a III-a, Bucuresti, Editura comunicare.ro,

p. 198

3. Dagenais, Bernard, Campania de relatii publice, Polirom, p.57

4. Jackson, Patrik , apud Cristina Coman, Relatiile publice: principii si strategii, pp.79-80

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul activitatilor de relatii publice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 421 cuvinte
Nr caractere:
18 324 caractere
Marime:
267.02KB (arhivat)
Publicat de:
Axenia Badea
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
management, organizare, comunicare
Predat:
Facultatea de Sociologie si Comunicare , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Comunicare
An de studiu:
II
Sus!