Implicarea tinerilor în viată politică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Sa incepem prin a defini in primul rand politica,care de-a lungul timpului a fost definita in fel si chip.Pentru unii, adevarul ei sta in stiinta guvernarii intelepte, pentru altii, politica este arta de a distinge prietenii de dusmani, cunoscandu-se faptul ca de cele mai multe ori ei sunt de nedistins.

-Aristotel a asociat politica eticii, considerand ca justitia si echitatea constituie virtutile ei supreme.

-Platon a atribuit-o filosofilor, carora le-a cerut sa lase deoparte, pentru un timp,contemplarea Ideilor eterne, pentru a reveni in "pestera".

-In conceptia sa despre politica, Ion Heliade Radulescu, urmand traditia aristotelica, defineste politica "stiinta ce se ocupa despre binele material si moral al societatii". Cartile de valoare, afirma el, nu se ocupa decat de adevarata politica.Pentru Ion Heliade Radulescu, nu cei care intra in jocul partidelor tulburand mintile si dezbinand societatea fac adevarata politica, ci aceia care "se ocupa de stiinta spre a ameliora societatea sau politica, studiind trecutul ei, conducand prezentul, spre a prepara un viitor mai fericit". In viziunea lui Ion Heliade Radulescu, stiinta politica are, asadar, ca obiect binele comun "mantuirea societatii" prin respectarea consecventa a valorilor morale, slujirea idealurilor umaniste,sociale si nationale inaintate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Implicarea tinerilor in viata politica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 120 cuvinte
Nr caractere:
5 795 caractere
Marime:
13.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
Implicarea tinerilor in viata politica, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!