Comunicarea Nonverbala

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

Comunicarea reprezinta atat pentru entitatile economice,organizatiei de orice fel,cat si pentru indiizi o continua provocare.Prin comunicare ne autodefinim,ne recreem in mod continuu,potentandu-ne personalitatea si valorile care ne reprezinta.

A comunica inseamna a emite si receptiona mesaje,a trimite stimuli si colecta raspunsuri.Odata emis si receptionat,mesajul va apartine,in comun,atat celui care a,,dat",cat si celui care a ,,primit".Se emit mesaje atunci cand omul vorbeste,cand scrie,cand gesticuleaza,cand indica un obiect cu degetul,ca si atunci cand zambeste ,se incrunta,se imbraca elegant sau raspandeste un anumit miros.Atunci cand asculta ,citeste ,priveste,miroase,pipaie sau bajbaie prin intuneric,receptioneaza mesaje.

Comunicarea contribuie la instaurarea relatiilor corecte si eficiente,de intelegere si acceptare reciproca intre sefi si subordonati ,colegi,persoanelor din interiorul si exteriorul organizatiei,fiind un factor vital in viata firmelor,precum si a oamenilor deoarece prin comunicare ne autodefinim,ne recreem in mod continuu,potentandu-ne personalitatea si valorile care ne reprezinta.

In comunicarea interumana 35% reprezinta comunicarea verbala si 65% comunicarea nonverbala, dupa unii autori ponderea ajungand chiar la 90%. In mediul urban, persoanele active intalnesc zilnic zeci sau sute de persoane cu care comunica prin nonverbal.Comportamentul nonverbal are la baza mimica, gesturile si toate miscarile corpului.Voi incerca sa explic limbajul nonverbal din punct de vedere al expresiei faciale, deoarece mimica fetei ocupa un rol foarte important in relatiile interumane, constient sau inconstient.

Pozitia capului este foarte sugestiva: ridicat sau coborat, inclinat la stanga sau la dreapta, oblic la stanga sau la dreapta. Capul impins inainte ne duce cu gandul la un semn de amenintare. Capul plecat inseamna supunere, iar capul aplecat oblic inseamna perfidie. Cel care inalta capul, isi descopera gatul, zona vulnerabila, aratand astfel ca nu se teme, are sentimentul propriei valori. Capul inclinat lateral dreapta inseamna bunavointa, ascultare, in opozitie cu inclinarea la stanga care denota scepticism, critica, indoiala.Clatinarea capului in sus si in jos inseamna acord, aprobare, intelegere. Clatinarea capului de la stanga la dreapta inseamna negare, dezaprobare si acesta miscarea a capului descurajeaza foarte mult persoana in cauza.Fruntea este componenta care formeaza zona superioara a fetei. Ea reprezinta puterile spirituale si trasaturile de caracter asociate.

Prin miscarea muschilor sunt generate cutele fruntii, care pot fi verticale, orizontale sau incretite. Cutele verticale se datoreaza concentrarii pe un punct in spatiu sau a luminii orbitoare. Astfel cutele verticare devin expresia unui efort spiritual sau fizic; in valori normale sau depasite, ele exprima disperare, furie sau emotie. Cutele orizontale apar cand ochii sunt larg deschisi, cand se incearca prelucrarea informatiilor detinute, dar care nu sunt intelese; mimica este expresia fricii, sperieturii, mirarii, intelegerii bruste a unui lucru, dar aceasta mimica poate fi datorata oboselii, greutatii cu care sunt tinuti ochii deschisi. Cutele incretite apar la locul de intersectie dintre cele orizontale si cele verticale; exprima panica in gandire, dificultati in prelucrarea informatiilor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicarea Nonverbala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
6 305 cuvinte
Nr caractere:
36 800 caractere
Marime:
54.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
comunicare, Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica , Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Materie:
Comunicare
Profesorului:
CARMEN CHASOVSCHI
Sus!