Campanie de PR București

Cuprins proiect:

1. Scurta prezentare a orasului Bucuresti
1.1.Obiective turistice 3
2. Analiza de piata.
2.1. Analiza SWOT 10
3. Scopul campaniei. Definirea obiectivelor,a orarului si a bugetului
3.1.Calendarul activitatilor
3.2.Bugetul 14
4. Stabilirea publicului tinta si tema centrala 14
5. Strategii, tehnici si canele de comunicare
5.1.Strategii de comunicare
5.2.Tehnici de comunicare
5.3.Canale de comunicare
5.4.Tehncii de creare a imaginii 16
6.Evaluarea campaniei 18
7. Anexe
7.1.Chestionar 19
8. Bibliografie 26

Extras din proiect:

1. Scurta prezentare a orasului Bucuresti

Bucuresti estecapitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de 1.944.367 de locuitori (est. 1 ianuarie 2009) face ca Bucurestiul sa fie al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana. In fapt, insa, Bucurestiul aduna zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, in urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane.

Prima mentiune a localitatii apare in1459. In 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla ,,Micul Paris".

Legenda spune ca Bucurestiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, Bucuresti a fost intemeiat de catreMircea cel Batran la sfarsit de secol XIV.

Asezarea este atestata documentar la 21 septembrie 1459 intr-un act emis de Vlad Tepes, domn al Tarii Romanesti, prin care se intareste o mosie unor boieri.

In 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucurestiul devine capitalaTarii Romanesti, din ordin turcesc, pentru a avea o capitala in zona de campie si aproape de Dunare, mai usor de controlat in comparatie cu Targoviste. Din acel moment se si trece la modernizarea acestuia. Apar primele drumuri pavate cu piatra de rau (1661), se infiinteaza prima institutie de invatamant superior, Academia Domneasca(1694) si este construit Palatul Mogosoaiei (Constantin Brancoveanu, 1702), edificiu in care astazi se afla Muzeul de Arta Feudala Brancoveneasca. In1704, ia fiinta la initiativa spatarului Mihai Cantacuzino Spitalul Coltea, care a fost avariat ulterior intr-un incendiu si un cutremur si reconstruit in 1888. In scurt timp, Bucurestiul se dezvolta din punct de vedere economic; se remarca cresterea numarului mestesugarilor, ce formau mai multe bresle (ale croitorilor, cizmarilor, cavafilor, cojocarilor, panzarilor, salvaragiilor, zabunarilor s.a). Odata cu acestea continua modernizarea orasului. Sunt create primele manufacturi si cismele publice, iar populatia se mareste continuu prin aducerea de locuitori din intreaga Muntenie (catagrafiatul din 1798 indica 30.030 de locuitori, in timp ce cel din 1831 numara 10.000 de case si 60.587 de locuitori).

Incet-incet apar o serie de institutii de interes (Teatrul National, Gradina Cismigiu, Cimitirul Serban Voda, Societatea Academica din Bucuresti,Societatea Filarmonica din Bucuresti,Universitatea din Bucuresti, Gara de Nord, Grand Hotel du Boulevard, Ziarul Universul, cafenele, restaurante, Gradina Botanica din Bucuresti,Ateneul Roman, Banca Nationala, cinematografe) si inovatii in materie de tehnologie si cultura (iluminatul cu petrol lampant, prima linie de tramvai, iluminatul electric, primele linii telefonice).

Municipiul Bucuresti a fost pana la instaurarea regimului comunist in Romania resedinta judetului Ilfov (interbelic). In aceea perioada era denumit "Micul Paris" datorita asemanarii cu capitala franceza, dar si-a pierdut farmecul in perioada comunismului. In ultimul timp dezvoltarea imobiliara a starnit ingrijorare cu privire la soarta cladirilor de interes istoric din oras, in special a acelora din centrul istoric.

Bibliografie:

http://www.turistik.ro/romania/bucuresti/

http://www.print-center.ro/pages/pliante.htm

http://www.mediapres.ro/publicitate-online.php

http://ro.wikipedia.org/wiki/Bucuresti

http://www.descopera.ro/eticheta/simbolurile-bucurestiului

http://www.miculparis.ro/utile/cultura/muzee.html

http://www.turistik.ro/uploadpoze/atr1834.jpg

http://www.turistik.ro/uploadpoze/atr4261.jpg

http://www.turistik.ro/uploadpoze/atr1832.jpg

http://www.brat.ro/index.php?page=ratecards

www.statistici.insse.ro

http://www.infotravelromania.ro/bucuresti.html

http://ebucuresti.info.ro/e-knowledge/date-generale-regiune/bucuresti/date-statistice-generale

http://www.mediafax.ro/social/numarul-turistilor-care-vin-in-romania-a-crescut-mai-mult-fata-de-plecarile-romanilor-in-strainatate-9028992

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/graph.do;jsessionid=9ea7d07e30db0ad801ac7d3a4dd3883de239278b3b04.e34MbxeSahmMa40LbNiMbxaMb3mRe0?tab=graph&plugin=1&language=en&pcode=tgs00035&toolbox=type

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie de PR Bucuresti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Nr cuvinte:
5 099 cuvinte
Nr caractere:
31 145 caractere
Marime:
991.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
Campanie de PR Bucuresti, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!