Campanie de PR

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tema/Oportunitatea

Populatia roma din Romania constituie unul dintre grupurile etnice minoritare cele mai mari din tara. Populatie de etnie roma, a doua cea mai bine reprezentata in randul etnicilor minoritari din Romania, este de aproape 620.000 de persoane, in crestere cu 15,6% fata de 2002.

La nivelul judetului Iasi, conform recensamantului din 2012, acestia sunt in numar de 11.286 de persoane.

Intr-un raport intocmit de alesii etniei rome din judetul Iasi, la sfarsitul lunii septembrie din acest an, se arata ca acestia sunt discriminati in masa, nu li se ofera locuri de munca, locuinte sau drepturi egale la educatie. Asadar, ne aflam intr-un cerc vicios de discriminare, lipsa de respect, lipsa de interes, lipsa de intelegere din partea romanilor. Toate acestea duc la saracie, la cresterea criminalitatii, la lipsa de educatie scolara in randul romilor, generand mai multa discriminare si lipsa de respect.

Cercetarea

Inainte de a dezvolta strategia, am facut o ampla munca de documentare cu privire la nivelul de discriminare a romilor in judetul Iasi si asupra perceptiei iesenilor asupra populatiei rome.

La baza proiectului sta un studiu realizat de Centrul de Resurse pentru Diversitatea Etnoculturala de unde rezulta urmatoarele concluzii:

- In medie - unul din patru respondenti de etnie roma a fost victima unor infractiuni asupra persoanei - inclusiv agresiuni, amenintari si hartuire grava - cel putin o data in ultimele 12 luni.

- In medie - unul din cinci respondenti de etnie roma a fost victima unor infractiuni asupra persoanei din motive rasiale- inclusiv agresiuni, amenintari si hartuire grava - cel putin o data in ultimele 12 luni.

- Romii care au fost victime ale unei agresiuni, amenintari sau hartuiri grave s-au confruntat, in medie, cu 4 astfel de incidente pe o perioada de 12 luni.

- 81% dintre romii care au afirmat ca au fost victime ale unei agresiuni, amenintari sau hartuiri grave in ultimele 12 luni au fost de parere ca victimizarea a avut motive rasiale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie de PR.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 081 cuvinte
Nr caractere:
9 960 caractere
Marime:
15.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
campanie, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Gerard Stan
Sus!