Arta de a Influența

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

"Orice cuvant este o incercare de influentare a celuilalt". Cu aceasta sintagma autorul incepe ancorarea noastra pe tainele influentarii. Cu totii am vrea sa asociam actiunilor noastre verbe precum a influenta, a persuada sau a manipula. Eficienta comunicarii depinde foarte mult de gradul in care receptorii mesajului nostru reactioneaza in modul dorit de noi.

Alex mucchielli analizeaza aceasta eficienta neglijand doua din elementele principale ale comunicarii: emitator si receptor si pune un accent mai mare pe context, presupunand existenta unei "forte a cuvantului" si analizeaza fenomenele dintr-o perspectiva mai larga, aducand in discutie teoria proceselor de comunicare, teoria sistemica a comunicarilor, analiza comprehensiva si teoria cunoasterii distributive.

Conform autorului, contextele fundamentale indentificate in procesul de comunicare sunt urmatoarele: contextul spatial, contextul temporar, contextul fizic, contextul senzorial, contextul pozitionarilor, contextul relational, contextul normativ si nu in ultimul rand, contextul identitatilor. Ultimele patru contexte prezinta intereseul cel mai mare pentru autor, el analizandu-le in profunzime atat din punct de vedere teoretic dar si prin prizma numeroaselor studii de caz. Exemplele enuntate sunt legate de tehnici ale vanzarii, publicatii, discursurilor persuasive, propagandei, seductiei, managementul motivatiei, etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arta de a Influenta.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 635 cuvinte
Nr caractere:
8 484 caractere
Marime:
26.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
arta, element
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Alexandru Tasnadi
Sus!