Valorificarea Potențialului Turistic al Județului Gorj

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Asezare: Judetul Gorj face parte din regiunea istorica Oltenia. Gorj se gaseste in sud-vestul tarii, in nordul Olteniei, pe Jiul Mijlociu. Paralela 45 traverseaza judetul prin mijloc si la sudul municipiului Targu-Jiu avand limite comune cu judetele: Dolj (sud-est), Mehedinti (sud-vest), Caras-Severin (nord-vest), Hunedoara (nord) si Valcea (est). Judetul Gorj are o suprafata de 5.602 km? , reprezentand 2,35 % din teritoriul Romaniei, situandu-se pe locul al 21-lea din punct de vedere al suprafetei. Resedinta lui este municipiul Targu Jiu. Organizarea administrativa include doua municipii: Targu-Jiu si Motru, cinci orase: Rovinari, Targu-Carbunesti, Bumbesti-Jiu, Novaci, Ticleni, 63 comune si 414 sate.

Populatia este de 334.238 de locuitori, marea majoritate (98,75%) fiind de nationalitate romana si de religie ortodoxa, avand o densitate de 59.6 loc/?km?^2, situandu-se pe locul al 28-lea din punct de vedere al populatiei.

Scurt istoric: Teritoriul judetului Gorj a fost o parte a regiunii istorice Oltenia de Nord. Acest judet a fost vreme indelungata o unitate administrativa distincta. Din secolul al X-lea pana in secolul al XIII-lea judetul a fost o parte distincta a formatiunii politice condusa de Litovoi. Teritoriul pe care il acopera astazi a fost numit judetul Jales, in documente datand din 1385, cand a fost sub conducerea lui Dan I si din 1387, de-a lungul domniei lui Mircea cel Batran. Doar la sfarsitul secolului al XV-lea se poate vorbi de Gorj ca judet.

Cai de acces: Judetul Gorj este relativ bine echipat din punct de vedere al infrastructurii de transport, cai de comunicatie si accesibilitate spre porturile dunarene si in zona turistica submontana: pozitie favorabila, relativ centrala, a municipiului Targu Jiu la intersectia unor axe majore de circulatie (Craiova - Deva si Ramnicul Valcea - Drobeta Turnu Severin); majoritatea oraselor adiacente unui DN (exceptie Ticleni) si un grad bun de acoperire al teritoriului (39,3 km - 100 km?), dar nu insa si calitativ; desi regiunea are o densitate redusa, accesibilitatea si densitatea feroviara relativ buna (34,4 km/1.000 km?), in apropiere de magistrala Bucuresti - Craiova.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Gorj.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 821 cuvinte
Nr caractere:
26 926 caractere
Marime:
313.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
judet, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Profesorului:
Nica Ana Maria
Sus!