Transportul Feroviar Francez

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transporturile reprezinta un domeniu important al activitatii economico-sociale pentru ca prin intermediul lor se efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si oamenilor in scopul satisfacerii necesitatilor materiale si spirituale ale societatii omenesti. In Europa, Franta este cea mai cunoscuta pentru transporturile feroviale de viteza, TGV fiind emblema ei.

SNCF

SNCF (Societe nationale des chemins de fer francais) este una din cele mai importante intreprinderi publice din Franta. Compania are o dubla activitate:

- Companie de transport feroviar insarcinata cu exploatarea comerciala a serviciilor de transport feroviar de calatori si marfa;

- Exploatarea si intretinerea, in numele RFF, a retelei de cai ferate din Franta.

SNCF are aproximativ 175.000 de angajati, personnes, si exploateaza 32.000 km de linie, din care 1.850 km de linii de mare viteza (iunie 2007) si 14.800 km de linie electrificata. In medie, compania pune in circulatie 14.000 de trenuri pe zi. Este a doua cea mai mare companie feroviara europeana, dupa volumul de activitate, fiind situata in urma Deutsche Bahn. Este condusa de Anne-Marie Idrac (presedinta a consiliului de adimistratie) si de directorul general executiv Guillaume Pepy.

TGV

TGV sau tren de mare viteza (franceza train a grande vitesse) este un tren automotor electric care poate circula cu viteza mare (270 sau 320 km/h), dezvoltat de Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze (SNCF) si construit de societatea Alstom. Termenul a fost generalizat si se refera si la totalitatea sistemului feroviar constituit din aceste trenuri si liniile dedicate. ,,TGV" este o marca inregistrata a SNCF.

Dupa lansarea in 1981 a primei linii TGV intre Paris si Lyon, reteaua TGV a fost dezvoltata progresiv pentru a asigura un serviciu regulat intre principalele orase din Franta, eliminand aproape complet trenurile Corail de pe principalele linii radiale ale sistemului. Succesul primei linii a antrenat o expansiune rapida a retelei, prin construirea de noi linii de mare viteza spre sudul, vestul si nordul tarii. Dornice de a impartasi succesul retelei franceze, tarile vecine, ca Belgia, Italia si Elvetia si-au racordat sistemul feroviar cu cel francez. TGV deserveste si Germania si Olanda sub marca Thalys, si Regatul Unit sub marca Eurostar. Numeroase linii noi sunt in stadiul de proiect in Franta. Trenuri derivate din TGV circula si in Coreea de Sud (KTX), in Spania (AVE) si in Statele Unite (Acela Express).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul Feroviar Francez.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 801 cuvinte
Nr caractere:
15 371 caractere
Marime:
233.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
transport, feroviar
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!