Tehnici promoționale - Tnuva

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Analiza brandului Tnuva 1
1.1 Conjuctura de piata a produsului Sana Mea 1
1.2 Concurentii 1
1.3 Comunicare actuala a brandului Tnuva 2
1.4 Promotii Tnuva 2
2.Obiective 3
3.Strategia promotionala 3
4. Planul operational 4

Extras din proiect:

Tnuva este o companie originara din Israel specializata in produse lactate.Tnuva Romania a fost fondata in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare in 2004.

Firma a intrat pe piata locala a lactatelor printr-un proiect Greenfield, care a vizat constructia unei fabrici de lactate, in localitatea Popesti-Leordeni, si a unei ferme in Adunatii Copaceni.

Desi compania s-a extins in Romania inca din 2004, produsele lor au aparut pe piata abia in 2007.

Dintre produsele fabricate de Tnuva am ales pentru acest proiect ,,Sana Mea".

1.1 Conjuctura de piata a produsului Sana Mea

Consumatorii acestui tip de produs sunt persoanele care nu sufera de intoleranta la lactoza.

Romanii sunt mari consumatori de produse lactate.Conform unui studiu realizat in octombrie 2008 de compania de cercetare Synovate locuitorii din Transilvania consuma semnificativ mai multa sana decat cei din celelalte zone ale tarii.

Nonconsumatori absoluti sunt cei care sufera de diabet, hepatita, hipertensiune si dislipidemie deoarece acest produs contine 3.6% grasime.De asemenea cei care sufera de intoleranta la lactoza nu vor cumpara acest produs.

1.2 Concurentii

Concurentii directi ai acestui produs sunt: Danone, Friesland, Teletext Slobozia, Sorilact, Primalact, Almera Galati cu marca Big Panda, Albalact.

Danone este cea mai cunoscuta marca de pe piata romaneasca, dar abia in 2007 acestia au introdus in portofoliul lor Danone Sana."Sana Mea ,, de la Tnuva a aparut tot in 2007, concurenta fiind deci acerba.

Friesland era pe primul loc in Romania la vanzarile de sana, fiind deci principalul concurent al companiei Tnuva.Sana Napolact era produsul pe care romanii il cumparau cel mai des.In mai putin de un an Tnuva e reusit sa ajunga pe primul loc la vanzarile de sana si sa depaseasca il pe Friesland.

Teletext Slobozia cu marca Diami sunt pe piata romaneasca inca din 1994.Desi au o istorie pe piata romaneasca produsele Diami nu au reprezentat insa o competitie prea mare pentru Tnuva.

Un concurent foarte important pe piata romaneasca este Albalact cu Sana Zuzu.Acest produs a fost lansat pe piata in 2006, iar consumatorii au fost atrasi atat de nume cat si de ambalajul produsului.

Concurentii de solutie am considerat ca sunt producatorii de sucuri naturale si nectaruri, deoarece sunt persoane care prefera sucurile in loc de sana.

Cel mai important concurent este Coca Cola cu sucul Cappy.Romanii sunt foarte atasati de brandul Coca Cola, iar cei care vor cauta un produs natural vor pune probabil in balanta cele doua tipuri de produse.

Un alt producator de sucuri naturale este European Drinks cu Fruttia.Mai este si sucul Prigat marca Pepsi, dar nu in ultimul rand Santal de la Parmalat.

Concurentii indirecti sunt producatorii de lactate de soia.In Romania doar firma Delaco are in portofoliul ei si lactate de soia.

1.3 Comunicare actuala a brandului Tnuva

Scopul companiei este sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata extrem de competitiva din Romania, prin cresterea standardelor de calitate si revitalizarea domeniului productiei de lactate din Romania.

Firma s-a pozitionat pe o piata in care Danone controla 50 % din vanzarea produselor lactate.La inceput israelienii de la Tnuva au venit pe piata cu trei produse, iar pe parcurs au lansat noi game de produse care acopera in prezent mai multe segmente de piata.Inca de la inceput firma s-a axat doar pe producerea de iaurt, sana si smantana.

Strategia aplicata de companie este cea de a-si extinde categoriile de produse si a se face cunoscuti la nivel national.

Produsele Tnuva au fost dezvoltate in conformitate cu gustul local, produse care sa satisfaca nevoile consumatorilor romani.

Mai nou acestia s-au decis sa intre si pe piata laptelui de consum chiar daca la inceput nu doreau acest lucru.

1.4 Promotii Tnuva

De cand a aparut pe piata romaneasca, 2007, produsele Tnuva nu au prea au beneficiat de promotii.In vara lui 2008 totusi Tnuva a oferit esantioane gratuite pe litoral din gama sa de bauturi pe baza de lapte care a fost lansata pentru vara ( Sana mea cu fructe, Sana mea, Laptele meu cu cacao, Tnuva Frappe si Iaurtul meu fin de baut).

In 2009 produsul ,,Sana mea" beneficiaza de o noua promotie.Compania s-a asociat cu Vel Pitar pentru a initia o campanie de promovare comuna. Sana Mea de la Tnuva si French Toast de la Vel Pitar fac parte din aceasta promotie ce are ca scop incurajarea consumului acestor produse si alaturarea clientilor celor doua companii.Tehnica promotionala folosita este tombola, cumparatorii trebuind sa trimita un sms cu codul de pe produse.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici promotionale - Tnuva.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 168 cuvinte
Nr caractere:
5 894 caractere
Marime:
16.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
marketing, promotii
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!