Promovarea Produselor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In incercarea de a defini acest concept, de promovare a produselor, putem spune ca este un ansamblu de activitati concentrate in jurul produsului/serviciului, pretului, distributiei, publicitatii, efectuate cu scopul informarii si atragerii cat mai multor potentiali cumparatori.

Principalul scop al promovarii este acela de a crestere vanzarile, dar si de a creste notorietatea firmei.

Tehnicile de promovare a produselor se impart in 4 mari categorii: reclama, promovarea vanzarilor, relatiile publice si distributia. Acestea includ tehnici precum reduceri de pret, demonstratii, cadouri promotionale, jocuri si concursuri, acordarea de premii, publicitate la locul vanzarii etc.

Din punct de vedere al ciclului de viata al produselor, putem spune ca tehnicile de promovare pot fi utilizate pe toata aceasta durata, mai ales in perioada de lansare dar si in cea de maturitate, pentru a reaminti clientului de existenta produsului pe piata.

Reclama este un mesaj platit de un sponsor, intermediat de mijloacele de comunicare in masa si creat in scopul influentarii consumatorilor. Aceasta urmareste stimularea interesului sau schimbarea atitudinii fata de produs si inducerea dorintei de actiune; eficientizarea afacerii prin penetrarea pe mai multe piete si prin atragerea de noi clienti, sau/si prin dominarea firmelor concurente; profituri imediate prin stimularea vanzarilor si recuperarea banilor investiti in publicitate; promovarea imaginii pozitive a firmei si/sau produsului/serviciului oferit. Principalele tipuri de reclame utilizate sunt: reclama institutionala (se focalizeaza asupra organizatiei si nu asupra unui produs anume), reclama produsului (mesajele se concentreaza asupra unui produs specific) si reclama comparativa (incalca anumite principii legale si etice).

Publicitatea este asociata reclamei, fiind un ansamblu de actiuni si mijloace de informare si atragere a cumparatorilor potentiali catre punctele de vanzare, in vederea satisfacerii nevoilor si dorintelor acestora, implicit a cresterii eficientei economice a activitatii intreprinderilor producatoare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea Produselor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
936 cuvinte
Nr caractere:
5 217 caractere
Marime:
22.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
promovare, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!