Proiect resurse umane

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Practica manageriala in domenil resurselor umane dovedeste ca posturile sunt, relativ frecvent, subiect de discutie sau conversatie, fiind deosebit de importante atat pentru indivizi sau angajati, cat si pentru organizatie. Pentru indivizi posturile permit determinarea statutului acestora, a standardului de viata sau a experientei lor profesionale, pot aduce venituri sau chiar sensul unor valori ca, de exemplu: sentimentul realizarii, respectul de sine, autoaprecierea, stima, nevoia de informare si comunicare, dorinta de siguranta etc. pentru organizatie, posturile sunt componente primare ale structurii organizatorice, iar atentia sporita care li se acorda se explica prin multiple implicatii pe care le au, in primul rand, asupra functionalitatii si eficientei structurii organizatorice, precum si asupra realizarii obiectivelor organizationale. Din acest punct de vedere, fiecare organizatie trebuie sa ofere angajatilor sai posturi cat mai adecvate si sa se asigure ca posturile respective sunt astfel definite sau proiectate incat permit indeplinirea obiectivelor stabilite.

Definirea postului cuprinde analiza, descrierea si evaluarea acestuia. Analiza postului consta in studierea acestuia din punct de vedere al atributiilor ce ii revin, al responsabilitatilor, al nivelului de pregatire necesar ocupantului saa si al conditiilor de ocupare. Descrierea postului contine informatii privind sarcinile, indatoririle si responsabilitatile aferente, folosindu-se informatiile din analiza postului. Evaluarea postului serveste determinarii complexitatii acestuia, comparativ cu alte posturi.

Prin urmare, modul in care este definit postul, ca element de baza al structurii organizatorice, are consecinte directe nu numai asupra nivelului realizarii obiectivelor individuale si organizationale, ci si asupra satisfactiei individului si a calitatii vietii profesionale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect resurse umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
46 pagini
Imagini extrase:
46 imagini
Nr cuvinte:
12 748 cuvinte
Nr caractere:
73 641 caractere
Marime:
62.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
Proiect resurse umane, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!