Proiect de disciplină

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

A. Introducere

Pentru proiectul de disciplina am realizat un sondaj statistic cu ajutorul chestionarii unui esantion de 40 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, privind consumul, preferintele si obiceiurile de lectura ale tinerilor din Romania.

Scopul acestei cercetari a fost de a descoperi preferintele tinerilor in ceea ce priveste tipul de carti citite, timpul acordat lecturari unei carti precum si locul unde aleg sa citeasca, dar si scriitori si carti preferate. De asemenea, am dorit sa aflu ce anume ii determina pe cititori sa aleaga o anumita carte, cat sunt dispusi sa plateasca pentru un astfel de obicei si cat de frecvent le achizioneaza, daca obisnuiesc sa ofere astfel de cadouri, precum si locul de unde le achizitioneaza. Am ales aceasta tematica deoarece la romani exista o discrepanta intre proportia celor care nu citesc deloc carti si a celor care citesc mai mult.

Obiectivele acestei cercetari au fost de a obtine informatii relevante, iar persoanele chestionate sa raspunda intrebarilor cu un grad foarte mare de adevar.

Informatiile obtinute pe baza sondajului sunt importante pentru editurii, deoarece isi pot forma o opinie in ceea ce privese autorii si cartile preferate ale cititorilor, frecventa si locurile de cumparare, inclusive intentia de achizitionare. Aceste rezultate ajuta la distrubuirea cartilor intr-o maniera eficienta pentru a ajunge mai repede la consumatorul-cititorul care prefera anumite tipuri de carti in functe de mai multi factori.

Pe baza acestor chestionare am aflat preferintele tinerilor in ceea ce priveste lecturarea unor carti, in ce maniera sunt influentat consumatorii de pretul de achizitie al unor astfel de produse si suma pe care acestia sunt dispusi sa o plateasca pentru o carte, precum si timpul pe care tinerii il aloca pentru un astfel de "privilegiu" al mintii, in conditii in care ne regasim cu totii intr-o era ultratehnologizata in care cititul unei carti se poate face din fata monitorului, tabletei, telefonului mobil etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Disciplina.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 972 cuvinte
Nr caractere:
12 034 caractere
Marime:
27.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
disciplina, proiect
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!