Logistică

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul I Prezentarea unitatii
1.1 Prezentarea generala
1.2 Prezezentarea mediului intreprinderii ( micromediu si macromediu)
Capitolul II Descrierea procesului logistic al intreprinderii
2.1 Logistica aprovizionarii
2.2 Logistica interna - circuitul marfii in interiorul firmei
2.3 Logistica externa - distributia marfii
2.4 Analiza SWOT

Extras din proiect:

S.C Trident S.R.L, este o societate comerciala romaneasca, s-a infiintat in anul 2000 in baza Legii 31/1990. Societatea este inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J22/514/2000 are codul fiscal 6283461 si sediul social in orasul Iasi, Str. Moara de Foc, nr.36. Durata de functionare a societatii ,,S.C Trident S.R.L" este nelimitata, incepand cu data de inmatriculare inscrisa in Registrul Comertului.

Obiectul de activitate al firmei este comercializare materialelor de constructii.

Structura organizatorica ierarhica si functionala este sintetizata in organigrama societatii functiile si ierarhia fiind clar delimitate si foaret simple. Organizarea generala a societatii este stabilita astfel incat sa permita fiecarui angajat sa cunoasca cu precizie definirea activitatii din firma, nivelul de responsabilitate si de decizie. Numarul de angajati, la inceput, erau de 40 dar in prezent acesta s-a ridicat la 80 de angajati.

Organigrama societatii

Activitatea logistica a societatii incepe odata cu lansarea unei comenzi catre furnizori si continua cu aprovizionarea, transmiterea de instructiuni catre depozit, depozitarea marfurilor in depozitele firmei terminand cu expedierea marfurilor solicitate la clienti.

Capitolul II Descrierea procesului logistic al intreprinderii

2.2 Logistica interna - circuitul marfii in interiorul firmei

Depozitarea

Firma Trident dispune de un depozit care este situat in afara Iasului pe str. Pacurari, avand o suprafata de aproximativ 1200 m ?. In aceeasi incinta sunt amplasate: biroul sefului de depozit, biroul de facturare si 2 hale de depozitare(una de 700 m ?, cealalta de 500 m.

Pentru depozitarea marfurilor in depozit exista un sistem de rafturi metalice, iar pentru unele marfuri (de exemplu-cimentul) sunt amenajate, in interiorul halelor de depozitare zone separate in care acestea sunt depozitate, iar pentru depozitarea altor marfuri sunt utilizati paletii.

In spatiul de depozitare, pentru manipularea marfurilor este utilizat un singur tip de echipament de manipulare - motostivuitorul, firma avand in dotare doua astfel de utilaje.

In ceea ce priveste software-ul logistic, singurul program de care firma dispune este programul de facturare Market Mentor 2. Acesta este usor de folosit, este un program de gestiune a stocurilor, facturare, NIR, evidente, comunicare case de marcat, vanzare pe coduri de bare, inventar. Programul asigura urmarirea facturilor si a platilor, facturi intrate/iesite, platite, neplatite, scadente, plata partiala/integrala a facturilor, plata mai multor facturi, plata cu numerar sau prin banca, gestiunea stocurilor etc.

Controlul stocurilor

Stocul cantitativ valoric din documente (sau din inregistrarile in format electronic) este confruntat cu stocul faptic, cel existent in halele de depozitare. Totodata, in cazul produselor la care aceasta verificare este posibila si poate fi

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Logistica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 225 cuvinte
Nr caractere:
7 033 caractere
Marime:
80.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
organizare, firma, Economie
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Comerț
Sus!