Investiții Sibiu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Initierea si derularea unei afaceri presupun un risc considerabil si un efort sustinut pentru a invinge inertia impotriva noului.

Un investitor privat sibian s-a decis sa deschida o partie de schi la mai putin de zece kilometri de orasul de pe Cibin. Sibienii care vor sa schieze, dar si turistii care trec prin orasul de pe malul Cibinului nu mai trebuie sa bata drumul de 35 de kilometri pana la Paltinis sau cel de peste 60 pana la Balea-Lac. Dupa ce mai multi investitori privati au anuntat ca vor deschide partii de schi in localitati de langa Sibiu, inca din anul 2006, pana la urma una dintre initiative a fost concretizata. Derularea unei afaceri reprezinta o cursa fara linie de sosire, astfel ea presupune o continua straduinta pentru imbunatatirea respectivei afaceri, cu scopul de a satisface cat mai bine nevoile, dorintele si cerintele in permanenta schimbare ale clientilor.

Sistemul antreprenorial presupune practici si strategii de piata, intr-un cuvant - tactica antreprenoriala. Strategiile antreprenoriale sunt distincte si deosebite, ca de exemplu: "Arunca in lupta toate resursele pe care le ai" sau "Loveste acolo unde nu exista nimic"s.a.

Teleschi, nocturna, tunuri de zapada

Pe drumul care leaga Sibiul de Sadu, in satul Tocile, sibianul Dan Buta a inaugurat oficial cea mai noua partie de schi din sudul Ardealului. Partia, cu o lungime de peste 200 de metri, care este dotata cu instalatie de nocturna si teleschi, functioneaza pe versantul unui deal, aflat chiar sub munti.

A urmat punerea in functiune a unui teleschi de 400 de metri si a fost inaugurate si a doua partie. Pentru a fi sigur ca nu are surprize cu zapada naturala, investitorul sibian a cumparat tunuri de zapada artificiala, care este zilnic batatorita cu o masina speciala.

De remarcat ca instalatia de iluminat nocturna este alimentata cu energie electrica de la un generator propriu de curent.

Dan Buta a declarat: "De patru ani tot caut terenuri pe langa Sibiu, pentru a face aceasta partie, iar cei de la Tocile au fost cei mai receptivi, ca sa zic asa, si am concesionat terenul. Am investit aici pana acum aproximativ 150.000 de euro si inca nu e totul finalizat. Nu ma gandesc cand o sa amortizez investitia pentru ca avem planuri pe timp indelungat". Acesta a promis ca pe viitor va construi o pensiune, iar iarna viitoare partia mare va fi prelungita, astfel incat sa ajunga de la 400 de metri la 800 si apoi la 1.200 de metri.

Partie de agrement

Chiar daca nu a beneficiat deloc de reclama pe plan local, partia de la Tocile a avut parte inca de weekendul trecut de vizita a aproape 1.000 de sibieni.

"Nu i-am facut reclama, pentru ca nu vrem sa fie aglomeratie. Mai bine prefer sa fie lume mai putina care sa schieze mai mult", a marturisit Dan Buta.

Cei mai multi dintre cei care au ales sa schieze deja la Tocile sunt copii, dar nici adultii nu au stat departe de partie. ,,Avem scoli de schi pentru copii care deja au venit si au inchiriat partia. Nu este o partie de viteza, ci una de agrement" a explicat investitorul.

Preturi accesibile

Cei care vor sa mearga sa schieze la Tocile trebuie sa stie ca, pentru 20 de urcari cu teleschiul, pretul este de10 lei in cazul adultilor si 7 lei in cazul copiilor. In capatul partiei exista un minibar in care bauturile calde costa 2 lei, un suc la 0,5 l costa 4 lei, iar un sandwich intre 2,5 si 5 lei.

Langa partie se pot inchiria si ATV-uri pe un poligon special, pretul fiind de 2 lei pentru o tura. Cei care doresc sa se cazeze in apropierea partiei pot sa o faca la zecile de case de vacanta din Tocile, porecum si la pensiunile de aici. Preturile variaza intre 250 si 600 de lei pe noapte pentru inchirierea unei vile de vacanta si intre 50 si 100 de lei pe noapte pentru o camera la pensiuni.

Aplicand noi strategii in deschiderea propriei afaceri, Dan Buta a cunoscut succesul, nu doar de scurta durata, ci si pe viitor, avand planuri de dezvoltare, modernizare, inovatie. A riscat si a investit acolo unde alti investitori au ezitat sa o faca; a valorificat turismul Declaratiile martorilor

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Investitii sibiu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
705 cuvinte
Nr caractere:
3 499 caractere
Marime:
229.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
afaceri, investitii
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Comerț
Profesorului:
Ion Vasile
Sus!