Globalizarea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Globalizarea poate supune companiile, culturile si statele la diverse provocari. Site-ul globalEDGETM (link: http://globaledge.msu.edu/) prezinta diverse articole selectate din mass-media de business, care sunt incluse la sectiunea ,,news & views" de pe acest site. Localizati sectiunea ,,in depth look" si gasiti un articol care realizeaza o introspectie cu privire la provocarile carora trebuie sa le faca fata companiile in procesul de globalizare. Pregatiti o prezentare prin care sa descrieti toate aceste provocari si sa prezentati toate solutiile recomandate de autorii acelui articol.

Globalizarea a ajuns un subiect foarte discutat atat in randul oamenilor de afaceri, care sunt mai mult interesati de a crea afaceri profitabile pe pietele mondiale, de a face investii si de oportunitati intr-o lume in continua transformare, cat si in randul arenei politice. Chiar daca dezbaterea continua intre sustinatorii globalizarii si cei nemultumiti de aceasta, companiile se lupta zi de zi cu procesul de globalizare. Acest articol arata clarele probleme in procesul globalizarii, probleme legate de conducere, de finante, marketing, operatiuni, fuziuni si achizitii si al spiritului antreprenorial.

Decizii fara frontiere

Pentru a lua in considerare doar o dimensiune a globalizarii, managerii trebuie sa decida, ori, sa urmeze o strategie globala ori una multilocala. Apar intrebari in legatura cu riscurile si oportunitatile la nivel mondial, fuziunea companiei cu o alta dar de o cultura diferita, in ce masura poate compania crea produse uniforme la nivel mondial s.a.

Dezvoltarea tehnologiei si telecomunicatiei creeaza un proces de externalizare In 2015 se preconizeaza ca aproximativ 3.3 milioane de locuri de munca, valoarea salariilor fiind de 136 miliarde $, vor parasi Statele Unite. Ca securitate a devenit o prioritate mai mare pentru SUA si alte natiuni, Consensul de la Washington din 1990, care promova globalizarea dar prin stabilirea unei "ordini mondiale".

Bibliografie:

http://globaledge.msu.edu/content/gbr/gBR2-1.pdf : Tomas Hult, Running a global corporation, Vol. 2, No. 1 , 2008;

http://assets.cambridge.org/97805218/35718/excerpt/9780521835718_excerpt.pdf : Hubert Gatignon, Globalization and its challenges

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Globalizarea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 158 cuvinte
Nr caractere:
11 253 caractere
Marime:
23.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
Globalizarea, comert
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!