Distribuția în România

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea unui distribuitor pare simpla: sa cumpere si sa vanda produse. Monitorizarea stocurilor, viteza de rotatie a acestora, aprovizionarea si livrarile in timp sunt insa elementele cheie si dificile in activitatea de distributie. Important este pe de o parte ca depozitele distribuitorului sa aiba marfa disponibila, iar pe de alta parte sa livreze comerciantului produsele cerute, in cantitatea contractata si in perioada de timp convenita.

Cele mai multe falimente le-au inregistrat distribuitorii mici, regionali care, fie au fost destabilizati de deprecierile bruste si puternice ale leului (multi fiind importatori), fie s-au confruntat cu furturi din partea agentilor de vanzari. Unii au avut pur si simplu un management mai putin performant. Multe companii de distributie au dat faliment pentru ca furnizorul international de marfuri nu a recunoscut faptul ca in Romania costurile de distributie sunt mai mari decat in Europa de vest si SUA.

In plus, lantul de distributie din Romania este diferit de cel din Occident.

In Romania, angrosistii sunt mult mai statici si nu reprezinta principala sursa de aprovizionare a 204 comerciantilor cu amanuntul care, de cele mai multe ori, iau marfa direct de la distribuitori.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Distributia in Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 746 cuvinte
Nr caractere:
13 771 caractere
Marime:
262.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
distributie, comert
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!