Banca română pentru dezvoltare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

O firma prestatoare de servicii pe care o frecventez cel putin o data pe saptamana este banca BRD Societe Generale. Agentia de pe Bulevardul Alexandru Vlahuta, , cu program intre orele 9-17. In Brasov, exista 15 cartiere, iar in acest oras BRD detine 19 sucursale. Criteriul de selectie al oraselor, este in functie de numarul de locuitori, cele mai multe sucursale BRD se afla amplasate in orase a caror populatie depaseste 10.000 de locuitori. In zonele unde nu este amplasata nici o sucursala a BRD, exista cel putin un bancomat. ,,E foarte important ca spatiul sa fie central, daca e posibil pe colt, pentru o vizibilitate mai buna, cu intrare separata, cu suprafete vitrate mari si care sa permita montarea logo-ului bancii pe fatada cladirii" - declara directorul BRD Petre Bunescu referitor la criteriile de alegere a locatiei pentru deschiderea unei sucursale. Sigla este reprezentata de un patrat ce inspira echilibru, putere si stabilitate, aceasta idee fiind accentuata si de impartirea in mod egal a formei geometrice. Culorile prezente in logo, rosu si negru, sunt puternic contrastante. Rosu semnifica vitalitate si dinamism in timp ce negru implica ideea de sobrietate si rigurozitate. Gravitatea celor doua culori este ameliorata de alb care inspira totodata deschidere si luminozitate. Distribuirea titlului BRD Societe Generale in format orizontal reprezinta capacitatea bancii de adaptare si flexibilitate.

Inca de la intrare se poate observa sobrietatea specifica unei banci. BRD datorita combinatiei de culori clasice, rosu-negru, reuseste sa inspire o incredere deplina clientului, aceste culori sugerand faptul ca << BRD este de mult aici sa va ajute si o va face in continuare >>.

In ceea ce priveste geamurile, acestea sunt intr-un numar mare amplasate la agentie, sugerand transparenta, insa acestea ajuta si la un alt capitol foarte important, si anume ambianta. Datorita numarului mare de geamuri, luminozitatea prezenta in interior este una perfecta, care lasa totul sa se vada, asa cum ar trebui sa fie atmosfera intr-o banca. Ambianta este completata si de temeratura potrivita indiferent de sezon, precum si de decorul simplu si primitor, dar care nu include flori, ci o canapea si doua scaune asezate in jurul unei mese pentru asteptare, acestea fiind chiar comode.

Un aspect foarte important in cazul unei banci il reprezinta personalul si luxul in cadrul agentiei. In cazul BRD pot spune ca ambele sunt indeplinite, si anume agentii bancari sunt profesionisti atat in profesia lor, cat si in tratarea clientului. Nici luxul nu este uitat de catre BRD, asa cum apare si in imaginea alaturata, pe podea aflandu-se marmura neagra lucioasa, aparatele fiind de ultima generatie, iar toate afisajele fiind electronice, spre deosebire de alte banci. Foarte important este si faptul ca firma de paza este tot timpul prezenta in fata, reprezentata de cativa baieti puternici, nu asa cum vedem in unele locuri unde paza este asigurata de un om nepotrivit pentru aceasta profesie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Banca romana pentru dezvoltare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
611 cuvinte
Nr caractere:
3 014 caractere
Marime:
481.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
Banca romana pentru dezvoltare, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!