Analiza comparativă Parcul Național Cozia- Parcul Național Crater-Lake Oregon

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Parcul National Cozia se gaseste in partea central sudica a Carpatilor Meridionali. Limitele parcului se suprapun peste partea de est a Muntilor Capatanii, intregul masiv al Masivului Cozia si peste partea de sud-est a Muntilor Lotrului. Intreaga suprafata de 17100 ha a parcului se afla in judetul Valcea National Cozia se afla in zona centrala a Romaniei, in Carpatii Meridionali. Este traversat, de la nord la sud, de raul Olt. Totodata, este strabatut de drumul european E81, aflandu-se la aproximativ 200 de kilometri de Bucuresti.

- Parcul se intinde pe trei unitati montane distincte: Muntii Cozia, Muntii Lotrului si Muntii Capatanii. Cu toate acestea, are o alcatuire geologica relativ omogena. in partea de nord predomina formatiunile cristaline, iar in cea de sud, cele sedimentare. Zona este destul de abrupta, iar relieful accidentat, ceea ce face ca aspectul Vaii Oltului sa fie pe alocuri chiar spectaculos.

- Vegetatia forestiera este dominata de padurile de gorun, de fag si molid. Flora parcului este extrem de bogata, fiind identificate circa 930 de specii. Printre plantele ocrotite de lege care se afla aici avem floarea de colt, iedera alba, precum si un relict glaciar, anume Pinul de pamant.

- Cunoscatori ai valorilor ce le poarta aceasta zona din punctul de vedere al patrimoniului natural si al necesitatii conservarii lui pe viitor, silvicultorii au hotarat inca din 1970 sa instituie o protectie deosebita a teritoriului respectiv, impunand prin amenajamentele silvice gospodarirea in cadrul padurilor de interes stiintific si de ocrotire a genofondului si ecofondului forestier.

Parcul National Crater-Lake se afla in partea de sud-vest a statului Oregon din Statele Unite ale Americii, la locul de intalnire a trei dintre comitatele statului, Douglas, Klamath si Jackson.

- Zona, care a fost declarata Parc National la data de 22 mai 1902, cuprinde regiunea vulcanului Mount Mazama cu cel mai important punct de atractie al parcului, Lacul din crater Crater Lake, care la o adancime de 594 m, este printre cele mai adanci lacuri din lume. Punctul cel mai inalt al parcului se afla in partea de est a acestuia, unde varful muntelui Scott atinge 2.722 de metri altitudine.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza comparativa Parcul National Cozia- Parcul National Crater-Lake Oregon.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 068 cuvinte
Nr caractere:
17 170 caractere
Marime:
26.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
geografie, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Profesorului:
Puiu NIstoreanu
Sus!