Adolf vob Baeyer

Extras din proiect:

Una dintre sarcinile chimiei organice este de a investiga si de a reproduce in mod artificial continutul de carbon din substantele chimice , substante care ajuta si chiar conduc procesele vitale la animale si plante. Acest lucru este important nu numai pentru largirea cunostintelor de fenomene chimice si biologice , dar si pentru a cauta modalitati de aplicare a chimiei in viata de zi cu zi. Descoperirea si replicarea secretelor colorate ale naturii prin analiza chimica si sinteze naturale ale colorantilor a fost tema centrala de cercetare a lui Adolf van Baeyer .

Indigoul a fost considerat cel mai important pigment dintre pigmentii organici, aceasta atribuire fiind fcuta pe baza frumusetii sale si a stabilitatii culorii. Pentru a reproduce pigmentul prin metode sintetice si a-l face mai usor de obtinut s-a cercetat o perioada de 4 - 7 ani insa a fost o sarcina extrem de primitoare pentru cercetarea organica.

Von Baeyer a reusit sa produca in trei moduri indigoul sintetic : din acid antranilic si acid monocloracetic , anilina si acid monocloracetic precum si din anilina si etilenoxid . Grudonul de huila a deschis calea pentru reproducerea indigoului din materii prime fara dificultate. Problema de producere a indigolui industrial a fost rezolvata din punct de vedere tehnic si economic in intregime datorita lucrarilor de baza din domeniu pe care le-a facut Baeyer, iar rezultatele au fost izbitoare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Adolf vob Baeyer.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
775.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Chimie Organică
Tag-uri:
chimie, substanta, proces
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Organică
Profesorului:
Matache Mihaela
Sus!