Ustensile de Laborator

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In laboratoarele chimice, majoritatea vaselor sunt confectionate din sticla si portelan, materiale care prezinta o buna rezistenta la actiunea agentilor chimici si la variatii mari de temperatura. Au insa dezavantajul ca prezinta o mare fragilitate, de aceea vasele de sticla si de portelan se manipuleaza cu mare atentie.

Vase si ustensile de sticla

Vasele si ustensilele de sticla sunt cele mai folosite in laboratoarele chimice, datorita in primul rand transparentei lor si greutatii relativ mici.

-Sticlele de reactivi - se folosesc pentru pastrarea substantelor lichide si a solutiilor. Au forme si dimensiuni standardizate si denumirea continutului trebuie etichetata 444i88e pe sticla.

-Borcane pentru reactivi - se folosesc pentru pastrarea substantelor solide. Au

forme si dimensiuni standardizate si au etichete cu denumirea continutului.

-Paharele de laborator:

a) Pahare cilindrice care pot fi cu sau fara cioc, care se numesc pahare Berzelius si care pot avea diferite capacitati. Se folosesc pentru prepararea, incalzirea, transvazarea solutiilor si a reactivilor lichizi, pentru precipitari, recoltarea filtratelor etc. Incalzirea reactivilor in pahare Berzelius se poate face la flacara pe o sita de azbest.

paharele Berzelius:

b) Flacoane conice (Erlenmayer) - de capacitati diferite, cu sau fara dop de sticla slefuit. Se folosesc mai ales pentru titrarea solutiilor, dar si pentru incalzirea reactivilor lichizi, incalzirea facandu-se la flacara pe o sita de azbest.

pahare Erlenmayer:

-Eprubete - se folosesc pentru experimente pe volume mici de solutii. Ele se tin in stative speciale confectionate din lemn material plastic sau metal. Pot fi de diferite dimensiuni. Se pot incalzi direct pe flacoane

eprubete:

-Sticlele de ceas - pot avea marimi diferite. Se folosesc pentru acoperirea paharelor si pentru cantarirea substantelor solide stabile in conditii atmosferice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ustensile de Laborator.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
1 782 cuvinte
Nr caractere:
10 425 caractere
Marime:
1.30MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
chimie, laborator, agent chimic
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!