Prevenirea și controlul integrat al poluării

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Zaharul, (termenul corect este ,,sucroza", continand doua componente : glucozasi fructoza) este cel mai imbelsugat si economic indulcitor. Sucroza poate fi gasitain multe produse naturale (fructe si legume), dar economic pot fi extrase din sfecla de zahar si din trestia de zahar. Sucroza este o sursa importanta de energie(Sector zahar UE.doc).

Zaharul nu este o mancare de bazasi totusi a captat imaginatia politicienilor si oamenilor de pe intreg globul pamantesc. A provocat o senzatie deosebita atunci cand exploratorii europeni l-au adus acasa dupa aventurile lor maritime, in timpul erei moderne timpurii. De atunci, a contat foarte mult in majoritatea din politicile guvernelor straine in timpul imperiilor - pana cand europenii au inceput sa-l producain tarile de bastina, la inceputul secolului al XIX-lea, pentru prima datain Franta.

Cresterea sfeclei de zahar a fost introdusa pentru a intrerupe dependenta de trestia de zahar aflate in cadrul coloniilor, fapt care a facut din ea o comoditate rarasi pretioasa. Graul s-a extins treptat in Europa. Incepand cu anii '20, odata cu dezvoltarea transportului maritim, productia sfeclei de zahar a avut de ,,infruntat" concurenta trestiei de zahar si a ,,supravietuit" ca rezultat al protectiei tarifare.

Zaharul este adesea privit ca un produs simplu: un produs granulat care indulceste cafeaua sau ceaiul. Bineinteles, cei mai multi oameni isi dau seama ca zaharul este prezent in multe alte produse alimentare, in forme diferite(Sector zahar UE.doc).

Dar multi pierd din vedere diferitele circumstante in care e folosit zaharul. Mai mult, exista alte indulcitoare folosite zilnic in vietile noastre si nu doar in mancaruri. Cateva din aceste produse alternative sunt acoperite de regimul zaharului din UE.

Exista multe tipuri diferite de zahar, de exemplu:

- Granulat Zahar standard alb pentru uz domestic

- Superfin produs din zdrobire cristalelor albe, fine, folosit la gatit, in, prajituri, budinci, si la baza bauturilor semipreparate

- Al producatorului folosit in industria alimentara

- Cubic folosit la masa

- Pudra pentru prajituri

- Brun culoarea deriva din siropul trestiei de zahar; folosit pentru a da gust special preparatelor

- Gem contine elemente speciale pentru a ajuta la prepararea gemurilor si dulceturilor

- Sirop galben (auriu) sirop cu gust de sirop de trestie de zahar , folosit la gatit prajituri mancaruri preparate si domestic

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
11 192 cuvinte
Nr caractere:
59 730 caractere
Marime:
494.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
poluarii, aventurile
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!