Enzime și hormoni

Extras din proiect:

Enzimele sunt catalizatori biochimici propriu-zisi, asadar sunt compusi care maresc viteza reactiilor chimice ce se desfasoara in sistemele biologice, fara sa se consume in cursul lor. Din cea mai indepartata antichitate sunt cunoscute procese enzimatice cum sunt fermentatia vinului, dospirea painii etc.

In organismele vii se petrec cu o uimitoare usurinta, la temperatura joasa si in solutie practic neutra, un numar mare de reactii pe care chimistul nu le poate efectua in laborator decat lucrand la temperaturi si presiuni ridicate, in prezenta de acizi sau de baze tari, de dizolvanti neaposi sau de catalizatori heterogeni metalici. Printre aceste reactii se numara atat degradari de molecule (hidrolize si oxidari) cat si sinteza de compusi cu structura complicata.

Enzimele sunt, catalizatori organici, produsi de celula vie, actionand asupra anumitor substante numite substraturi.

Un catalizator este o substanta care, prin prezenta ei, determina intr-o substanta sau intr-un amestec de substante o reactie ce nu are loc in absenta ei sau care mareste viteza unei reactii, ce are loc si in absenta ei, dar cu viteza mai mica, eventual imperceptibila.

Catalizatorul se regaseste neschimbat, calitativ si cantitativ, dupa reactie. Aparent catalizatorul nu ia parte la reactie.

Se numeste substrat, substanta sau amestecul de substante asupra carora actioneaza un catalizator.

Clasificarea enzimelor. Se cunosc in prezent cateva sute de enzime dar, avand in vedere complexitatea proceselor chimice care au loc in organismele vii, numarul enzimelor aparute in natura trebuie sa fie mult mai mare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Enzime si hormoni.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
228.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
enzima, hormoni, biochimie, chimie, reactie chimica, sistem
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!