Viruși și antiviruși

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Securitatea calculatorului nu mai este ceva la care sa te gandesti mai tarziu; o aparare puternica va va proteja de majoritatea atacurilor.

Firewall. Un sistem firewall este o granita sigura intre calculatoare (sau retea) si Internet, care va protejeaza impotriva amenintarilor exterioare, cum ar fi crackeri si programe rau intentionate.

Actualizari software. Automatic Updates, un program din fereastra Control Panel, monitorizeaza site-ul Web al firmei Microsoft pentru a depista aparitia unor noi pachete de securitate, actualizari, reparatii de defecte si drivere hardware, pe care le descarca si instaleaza imediat.

Aplicatii softaware antivirus. Un program antivirus cauta virusi pe unitatile de hard-disc si monitorizeaza fisierele descarcate si anexele mesajelor de e-mail in scopul depistarii virusilor, pe care, daca ii gaseste, ii elimina.Majoritatea programelor antivirus contin o functie de actualizare automata in scopul contracararii noilor amenintari.

Aplicatii software antispyware. Un program antispyware, similar unui program antivirus, cauta programe spyware pe unitatile de hard-disc si le elimina.

Pachetul Service Pack 2 a adaugat in Control Panel un program nou,numit Security Center, care monitorizeaza starea sistemului firewall, actualizarile aplicatiilor software si aplicatiile antivirus.De programul antispyware va trebui sa va ocupati singur.

Sugestii:

*Daca sunteti un utilizator versat si aveti deja un sistem firewall si aplicatii software antivirus, antispyware etc., ar trebui totusi sa instalati pachetul SP 2, deoarece acesta contine multe imbunatatiri ascunse, cum ar fi timpul de pornire, protectie la supraincarcarea memoriei tampon si la RPC anonim.

*Programul Microsoft Windows Malicious Softaware Removal Tool detecteaza si elimina fisierele infecte cu anumite aplicatii software rau intentionate, in special virusi si viermi cunoscuri.Firma Microsoft lanseaza pe piata o versiune actualizata a acestui instrument in a doua marti din fiecare luna.Noile versiuni sunt disponibile prin intermediul aplicatiei Windows Updates sau de la adresa

www.microsoft.com/security/malwareremove/default.mspx.

*Baseline security advisor este un instrument Microsoft putin cunoscut, dar excelent, care scaneaza calculatorul pentru a depista brese de securitate si sugereaza cum pot fi acestea remediate.Il puteti descarca gratuit de la adresa

www.microsoft.com/technet/security/tools/mbsahome.mspx.

Diagnosticul programului contine limbaj tehnic, dar arata foarte clar unde sunt probleme.

*Un bun site Web cu generalitati depsre securitatea in Web este

www.junkbusters.com.

Virusi si aplicatii spyware

Aplicatiile software rau intentionate (malware-Malicious Software) se impart in doua mari categorii:virusi si plicatii spyware.Ele sunt asemanatoare-ambele se instaleaza fara cunostinta sau consimtamantul si provoaca instabilitate sistemului-dar prezinta cateva diferente importante.

Un virus (sau vierme) este un program cu auto-propagare care infecteaza calculatorul.Tipul atacului depinde de talentul si intentiile programatorului care a scris virusul.Un virus poate sterge sau deteriora fisiere, va poate fura datele financiare, poate imprastia alti virusi, poate trimite copii ale sale prin mesaje

e-mail la persoanele din lista dumneavoastra de adrese,poate consuma memorie pentru a incetini sau opri sistemul, poate instala o portita care sa permita atacatorilor de la distanta sa se conecteze la calculatorul dumneavoastra...sau poate afisa doar o farsa pe ecran.Deseori, un virus soseste ca o anexa inocenta la un mesaj e-mail cu extensie de nume de fisier executabil, cum ar fi .exe, .scr, .bat, sau .pif.

Un cal troian este un program distructiv degizat ca software legitim sau atragator sau chiar ca un ecran de conectare.(Un fisiser numit sexy.exe sau FreeMP3s.bat este, probabil, periculos.) Troienii nu se produc singuri, ca virusi, dar pot fi la fel de distructivi.Un program extrem de periculos, numit Dialer, foloseste modemul dumneavoastra pentru a face apeluri la numere de telefon cu taxa mare.

Aplicatiile spyware (sau adware) se bazeaza pe credulitatea sau ignoranta oamenilor-copiii sunt tinta predilecta-pentru a fi descarcate si instalate.Din repertoriul lor fac parte inselatoria sau momeala.Daca, in timp ce navigati pe Internet, pe ecran va apare o fereastra pop-up care arata cao caseta de dialog Windows legitima, nu executati clic pe butoanele Agree,Ok sau Close (ceea ce ar putea declansa instalarea programului spyware); in astfel de situatii, executati intotdeauna clic pe butonul rosu Close sau apasati combinatia de taste Alt+F4. Alte programe, cum ar fi popularul program de schimb de fisiere Kazaa,promit muzica sau software gratuite, dar, in acelasi timp, instaleaza programe spyware.

Unele programe spyware exploateaza bresele de securitate din programul Internet Explorer pentru a se instala singure cand vizitati, pur si simplu, un site Web (de obicei, site-uri XXX sau de tip Free Stuff!-lucruri gratuite); pentru acest tip de programe declansate de descarcarea fisierelor nu este deloc neobisnuit sa instaleze pe calculatorul dumneavoastra zeci de programe spyware la o singura vizita.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Virusi si antivirusi.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 544 cuvinte
Nr caractere:
15 272 caractere
Marime:
225.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
computere, protectie, virusi
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!