Proiecte Realizate la Computer

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Computerul este format din 2 sisteme: hardware si software. Calculatorul indeplineste numai acea actiune care este indicata de program. Multimea tuturor programelor care sunt executate de calculator se numeste sisteme de programe al calculatorului. Sistemul de programe este format din programele de baza si programele de aplicatie. Programele de baza includ sistemul de operare, sistemul de programare si programe utilite. Aceste programe asigura functionarea eficienta a calculatorului si faciliteaza alcatuirea programelor. Programele de aplicatie permit solutionarea anumitor probleme concrete, indeplinirii functiilor de proiectare, editare, selectare, sortare, efectuarea unor calcule etc.

Setul principal de programe in programele de baza ale calculatorului formeaza sistemul de operare. Se deosebesc mai multe sisteme de operare: Windows, MS - DOS, UNIX, OS/2 etc. Windows este un sistem de operare cu interfata grafica, realizat de firma Microsoft.

Sistemul de operare este programul director care se lanseaza automat la deschiderea calculatoruilui. Principalul privilegiu a S.O. Windows este ca ne ofera posibilitatea sa lucram cu mai multe ferestre odata, oferind posibilitatea sa lucram cu mai multe programe concomitent. S.O. Windows ofera utilizatorului o interfata grafica (totul este reprezentat prin desene mici numite obiecte).

Programele utilite contribuie la o mai buna utilizare a sistemelor de calcul si extind facilitatile sistemului de operare. In calitate de exemplu de programe utilite pot servi: programele de extindere a interfetei cu utilizatorul (exemplu: Windows Commander, Total Comander); Programe de arhivare /dezarhivare a datelor (exemplu: WinZip, ARC, ARJ, RAR); programe de depistare si inlaturare a virusilor , numite si programe Antivirus (exemplu: Norton Antivirus, AvP, Doctor Web, Defender etc.). Spre deosebire de programele utilite programele de aplicatie servesc prelucrarii datelor pentru necesitatile utilizatorului.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiecte Realizate la Computer.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
7 510 cuvinte
Nr caractere:
42 359 caractere
Marime:
2.09MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
comupter, proiect
Predat:
la facultate , Moldova
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Spinei Ion
Sus!