Metodologia cercetării științifice - Tehnologii noi telefoane mobile

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Milioane de oameni din intreaga lume folosesc telefonul mobil. Aceste reprezinta o facilitate extrem de mare permitandu-ne sa comunicam cu oricine de pe planeta. Dar aceasta nu e singura sa functie:

memoreaza informatii despre contacte;

detine o agenda;

dotat cu calculator si jocuri;

navigare pe internet;

trimitere mesaje scurte;

are integrate camera foto, mp3 player si multe altele.

Si cu cat avanseaza tehnologiile, telefoanele mobile devin mai performante. Unele dintre tehnologiile noi ar fi: tehnologia VLC; dezvoltarea telefoanelor ecologice; folosirea sustentatiei magnetice. Dar inainte sa dezvolt aceste informatii, sa mentionez cateva ceva despre istoria celularului si functionarea in linii mari a sa.

Unul dintre lucrurile interesante despre telefonul mobil e ca acesta defapt e un radio sofisticat. Telefonul a fost inventat de Alexander Graham Bell in 1876, si comunicatia wireless isi are radacinile in inventia lui Nikolai Tesla in 1880 a radioului.

Pentru a intelege functionarea telefonului mobil este eficienta o comparare a acestuia cu CB radio sau un radio transmitator:

CB radio (Citizen Band radio) sau radio transmitatorul sunt dispozitive half-duplex deoarece folosesc aceeasi frecventa, astfel numa un utilizator poate emite la un moment dat; in schimb celularul foloseste doua frecvente: una pentru a emite si alta pentru a receptiona fiind posibila discutia in acelasi timp.

CB radio sau radio transmitator au 40, respectiv un canal, iar un celular poate comunica pe 1664 sau mai multe canale.

radio transmitatorul emite pina la 1,6 km distanta cu un transmitator de 0.25 watti; si un CB radio emite pina la 8 km cu un transmitator de 5 watti.

celularele opereaza cu celule care se comuta in timpul deplasarii. Reteaua de telefonie mobila functioneaza impartind suprafata geografica in celule. Fiecare celula cuprinde aproximativ 26 km2. Normal, celulele sunt gandite ca hexagoane intr-o retea hexagonala.

Deoarece telefoanele mobile folosesc transmitator de tensiune joasa, aceeasi frecventa poate fi folosita intr-o alta celula neadiacenta. Fiecare celula are o statie de baza care consta dintr-un turn si o constructie mica in care se afla echipamentul radio.

La capitolul ,,complexitate per mm2", celularele sunt unele dintre cele mai complicate dispozitive folosite zilnic. Celularele digitale moderne pot procesa milioane de operatii pe secunda pentru a compresa si decompresa fluxul vocal. Componentele principale ale unui telefon celular sunt: o placa cu circuite, antena interna sau externa, ecran LCD, tastatura, microfon, difuzor, baterie.

Visible Light Communication

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metodologia cercetarii stiintifice - Tehnologii noi telefoane mobile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 208 cuvinte
Nr caractere:
7 190 caractere
Marime:
14.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
cercetare, tehnologie, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!