Istoria apariției virușilor - clasificarea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cuvantul "virus" este folosit in ziua de astazi si pentru a descrie un tip de program pentru calculator care este creat cu scopul declarat de a distruge datele sau echipamentele calculatorului.Virusii informatici sunt cele mai periculoase arme in razboiul datelor. Numarul actual al virusilor este foarte mare (o cifra exacta este greu de dat), zilnic apar virusi noi.Virusii sunt programe de foarte mica dimensiune, de regula invizibili cu mijloace uzuale ale sistemului, care se gasesc pe calculator fie ca un fisier executabil, fie atasati unor programe, caz in care se numesc "paraziti". Ei sunt capabili sa se "infiltreze" in zone ce raman " ascunse" utilizatorului obisnuit, sa produca modificari distructive asupra datelor ce se afla pe discuri, asupra altor componente ale calculatorului, si sa se"reproduca", inmultindu-se la fel ca o infectie virala.

Virusii informatici - sunt, in esenta,microprograme greu de depistat,ascunse in alte programe,care asteapta un moment favorabil pentru a provoca defectiuni ale sistemului de calcul(blocarea acestuia,comenzi sau mesaje neasteptate,alte actiuni distructive).Se poate aprecia ca un virus informatic este un microprogram cu actiune distructiva localizat in principal in memoria interna,unde astepta un semnal pentru a-si declansa activitatea.Istoria virusilor de calculatoare este lunga si interesanta. Dar ea a devenit cu adevarat palpitanta abia din momentul in care a inceput sa se dezvolte industria PC-urilor si aparitia Internetului. Pe masura ce dezvoltarea calculatoarelor progresa, a devenit posibila si accesarea a mai mult de un program intr-un singur computer. In acelasi timp, s-a manifestat si o reactie impotriva a tot ceea ce insemna computerul. Aceasta tendinta are radacini mai vechi, dar impactul computerelor de tip PC a fost asa de mare, incat si reactiile impotriva acestora au inceput sa se faca mai evidente.

In anul 1986, niste programatori de la Basic&Amjad au descoperit ca un anumit sector dintr-un floppy disk contine un cod executabil care functiona de cate ori porneau computerul cu discheta montata in unitate. Acestora le-a venit ideea inlocuirii acestui cod executabil cu un program propriu. Acest program putea beneficia de memorie si putea fi astfel copiat in orice discheta si lansat de pe orice calculator de tip PC. Ei au numit acest program virus, ocupand doar 360 KB dintr-un floppy disc.

In acelasi an, programatorul Ralf Burger a descoperit ca un fisier poate fi facut sa se autocopieze, atasand o copie intr-un alt director. El a facut si o demonstratie despre acest efect pe care l-a numit VirDem (Virus Demonstration). Acesta a reprezentat un prim exemplu de virus, autentic dar destul de nevinovat, intrucat nu putea infecta decat fisierele cu extensia COM.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria Aparitiei Virusilor - Clasificarea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
9 838 cuvinte
Nr caractere:
53 122 caractere
Marime:
1.11MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
virusi, clasificare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!