Crearea și Exploatarea Bazelor de Date și de Cunoștințe

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Proiectarea unei Baze de Date (BD) si elaborarea respectiva a unei Aplicatiei-Software de gestionare a ei, utilizand SGBD (Access, MySQL, SQL Server, VFP s.a.) pentru ,,activitatea de aprovizionare cu materie prima" in cadrul managementului unei firme de producere a mobilei.

1. Descrierea domeniului de studiu:

Considerente Generale. Obiectele de mobilier au fost, sunt si vor fi prezente mereu in viata omului. Ele scot in evidenta relatiile sociale, relatiile economice, obiceiurile si modul de viata al societatii omenesti dintr-o anumita perioada de evolutie si dezvoltare. Ele sunt in acelas timp si un indicator al bunastarii sociale al cetatenilor unei tari, indicatori care reflecta nivel ei.

Producerea obiectelor de mobilier sunt strans legate de arhitectura, in functie de aceasta obiectele de mobilier s-au si dezvoltat. Mediul in care omul traieste si isi desfasoara activitatea este rezultatul actiunii combinate a mai multor factori, dintre care obiectele de mobilier joaca un rol foarte important in crearea micromediului inconjurator, deoarece marea majoritate a timpului petrecut de oameni are loc in spatiul unde ei activeaza, traiesc sau se odihnesc.

Drumul parcurs de evolutia mobilei in decursul timpurilor este paralel cu cel al arhitecturii, amandoua fiind legate de aparitia de noi materiale, de progresul tehnic si de nevoile oamenilor mereu in schimbare.

,,Activitatea de aprovizionare cu materie prima" in cadrul managementului unei firme de producere a mobilei - presupune urmatoarele:

1. calculul necesarului de achizitionari de materie prima ( in functie de un plan explicit de producere , de stocurile existente si de consumurile de materie prima pe produse in conformitate cu nomenclatorul de produse).

2. activitatea contractare/achizitionare de materie prima, prin care se urmareste acoperirea necesarului pentru realizarea produselor, astfel incat sa existe o ritmicitate in procesul de lucru. Prin studii asupra furnizorilor posibili, asupra conditiilor sau restrictiilor de colaborare, se aleg furnizorii si se perfecteaza un act numit "tranzactie" ( prin care furnizorii se obliga sa trimita obiectele contractate in cantitatea ceruta si la termenul determinat de parti, in conformitate cu obligatiunile financiare ale partilor).

3. gestiunea stocurilor de materie prima, care se efectueaza prin inregistrarea intrarilor si iesirilor de materie prima in/din depozite. Aceasta activitate permite determinarea in orice moment ce materiale sunt in ce depozite , precum si gradul lor de utilitate.

4. monitorizarea procesului de aprovizionare cu materie prima, care se executa comparand ceea ce s-a contractat cu ceea ce s-a livrat pentru a se vedea diferentele. Or, in acest caz sunt posibile evaluarile capacitatilor reale de producere a firmei respective, ceea ce permite planificarea ritmica a prceselor de producere s.a.m.d.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea si Exploatarea Bazelor de Date si de Cunostinte.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
1 297 cuvinte
Nr caractere:
8 911 caractere
Marime:
408.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
baza de date, proiectare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!