Circuite Numerice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Avand in vedere structura si functionarea multiplexoarelor acestea pot fi privite ca un comutator multicai ce selecteaza semnalele de la una din aceste multicai si o transfera la iesire. Avand in vedere functionarea rezulta si aplicatiile multiplexoarelor in selectarea datelor si in implementarea functiilor de comutatie.

Selectarea datelor

Multiplexorul avand mai multe intrari si o singura iesire poate fi privit ca un convertor paralel-serie deoarece cei 2n biti de intrare care pot fi considerati, bitii unui cuvant de lungime 2n se transfera succesiv im functie de cuvantul aplicat pe intrarile de selectare de adresa.

Aplicand succesiv la intrebarile de adresa cuvintele binare corespunzator valorilor de la 0 la n-1 se vor transfera la iesire succesiv bitii aferenti de la I0 la I2n-1. Cuvintele succesive pot fi generate de un numarator modulo 2n care se va incrementa cu o unitate la fiecare perioada t a semnalului de CLOCK aplicat pe intrarea de numarare. Serializarea realizata de catre multiplexor poate servi pentru transmiterea pe un singur fir a unui cuvant de 2n biti. Daca la receptie se utilizeaza un demultiplexor 1:2n informatia transmisa poate fi refacuta sub forma paralela. Acest fenomen poate fi pus in evidenta conform figurii

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuite Numerice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
575 cuvinte
Nr caractere:
3 675 caractere
Marime:
20.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
numere, circuite
Predat:
la facultate
Specializare:
Automatică şi Informatica Industrială
Materie:
Calculatoare
Sus!